Annonce
Ringkøbing-Skjern

Offentliggørelsen af navn på ny turistdirektør er udsat

Det trækker ud med at afsløre navnet på Destination Vesterhavets kommende turistdirektør. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Der er en ny direktør på vej til Ringkøbing-Skjern og Varde, men ansættelsesudvalget er ikke helt klar til af afsløre, hvem der fremover skal være øverste chef for landets største turistdestination.

Ringkøbing-Skjern-Varde: Spændingen om, hvem der skal stå i spidsen for Ringkøbing-Skjern og Vardes nye fælles turistsatsning, blev ikke udløst mandag som planlagt.

Ifølge borgmester Hans Østergaard (V) er offentliggørelsen nemlig blevet udsat en uges tid. Han begrunder forsinkelsen med, at "planer ikke altid helt kan holde i virkeligheden", men at der er en ny turistdirektør på vej til Destination Vesterhavet, som turistsamarbejdet hedder.

I dag har Ringkøbing-Skjern og Varde hver sin turistdirektør. Søren Lydig Kristensen blev sidste sommer ansat som direktør for Ringkøbing Fjord Turisme, mens ProVarde gennem flere år har haft Colin Seymour som frontfigur for turismen. Om det bliver en af de to herrer, ellerder er en helt tredje person på vej, vil altså først stå klart i løbet af næste uge.

Sikkert er det, at Destination Vestjylland er landets største turistområde. Området sniger sig med otte millioner overnatninger foran København, der ellers har været størst. Målet med det vestjyske turistsamarbejde er at styrke indsatsen for at lokke endnu flere turister til Vestkysten.

Sikkert er det også, at det fremtidige turisthovedkvarter kommer til at ligge i det tidligere rådhus i Hvide Sande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];