Annonce
Ringkøbing-Skjern

Offentliggørelsen af navn på ny turistdirektør er udsat

Det trækker ud med at afsløre navnet på Destination Vesterhavets kommende turistdirektør. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Der er en ny direktør på vej til Ringkøbing-Skjern og Varde, men ansættelsesudvalget er ikke helt klar til af afsløre, hvem der fremover skal være øverste chef for landets største turistdestination.

Ringkøbing-Skjern-Varde: Spændingen om, hvem der skal stå i spidsen for Ringkøbing-Skjern og Vardes nye fælles turistsatsning, blev ikke udløst mandag som planlagt.

Ifølge borgmester Hans Østergaard (V) er offentliggørelsen nemlig blevet udsat en uges tid. Han begrunder forsinkelsen med, at "planer ikke altid helt kan holde i virkeligheden", men at der er en ny turistdirektør på vej til Destination Vesterhavet, som turistsamarbejdet hedder.

I dag har Ringkøbing-Skjern og Varde hver sin turistdirektør. Søren Lydig Kristensen blev sidste sommer ansat som direktør for Ringkøbing Fjord Turisme, mens ProVarde gennem flere år har haft Colin Seymour som frontfigur for turismen. Om det bliver en af de to herrer, ellerder er en helt tredje person på vej, vil altså først stå klart i løbet af næste uge.

Sikkert er det, at Destination Vestjylland er landets største turistområde. Området sniger sig med otte millioner overnatninger foran København, der ellers har været størst. Målet med det vestjyske turistsamarbejde er at styrke indsatsen for at lokke endnu flere turister til Vestkysten.

Sikkert er det også, at det fremtidige turisthovedkvarter kommer til at ligge i det tidligere rådhus i Hvide Sande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce