Ringkøbing

Odd Fellow åbner for hemmelighederne

Den store logesal i Odd Fellow Logen vil fredag den 26. april være åben for offentligheden. Arkivfoto.
Fredag den 26. april markerer også logen i Ringkøbing grundlæggelsen i 1819 i Baltimore; det markeres med åbenhed og donationer.

RINGKØBING: Odd Fellow Ordenen runder fredag den 26. april de 200 år. Det markeres også i både broderloge nr. 17 Steen Blicher og søsterloge nr. 68 Klitrosen i Ringkøbing.

- I Ringkøbing åbner vi klokken 15.30 dørene for alle, der har lyst til at kigge inden for. Der er mulighed for at få en rundvisning i bygningen og se logesalen, hvor vi holder vore møder, og vi vil gerne fortælle om Odd Fellows hovedmål, der har både et etisk og et humanitært sigte, siger fungerende eksmester Niels Chr. Sloth.

- Vi fortæller også gerne om det gode fællesskab, vi har i logen. Det giver et solidt netværk at være medlem af Odd Fellow, hvilket ikke er begrænset af brancher, status, religion eller politik.

Han understreger, at logerne i Ringkøbing oplever stor fremgang i øjeblikket. Med sine 121 medlemmer er broderlogen måske landets største, og med 90 medlemmer hører også søsterlogen til blandt de allerstørste i Danmark.

Meningsfuldt

- De seneste år har vi oplevet mænd og kvinder, der søger optagelse i vort fællesskab og netværk, fordi det giver god mening at være en del af en etisk og humanitær organisation, hvor der er plads til både fordybelse og en glad og munter stemning, siger Niels Chr. Sloth.

- Vi betragter logen som "et motionscenter for sjælen" - et fristed i den travle hverdag, hvor sjæl og tanker kan få lov til at være sig selv.

Odd Fellow Logen i Ringkøbing blev stiftet den 2. september 1884 af den navnkundige dr.med. Erik Holst. Søsterlogen blev stiftet den 29. oktober 1977.

Logen som sådan blev dog til i Baltimore i USA den 26. april 1819; herfra bredte den sig til Europa, og den første loge i Danmark stiftedes i 1870.

Logen i Ringkøbing havde først til huse på St. Blichersvej, men den 17. november 1973 blev ordensbygningen på Vasevej taget i brug.

- Vi markerer 200 jubilæet med åbenhed og donationer, siger Niels Chr. Sloth, der håber, at mange fredag den 26. april vil lægge vejen forbi Vasevej.

- I Ringkøbing bliver der i forbindelse med jubilæet uddelt 50.000 kroner. Afsløringen af hvem der modtager donationerne, sker den 26. april klokken 16.00 i forbindelse med åbent hus.

0/0
Ringkøbing

En dag på butikssofaen: Is i farvandet, en ny bluse - og så videre til Toscana

Ringkøbing

Shoppepause: Sofaen skaber vigtige relationer

Ringkøbing

2 x 10 hurtige til Hingerne

Ringkøbing

På vej: Påskefarver og summende venner

Ringkøbing

Erhvervsfolk køber gammelt posthus: Vores ultimative drøm er et diskotek

Erhverv

Mini Bazar genåbnet - ny ejer er ikke bekymret for hærværk

Ringkøbing

Damtoften har fået sin egen hjertestarter

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost