Annonce
Ringkøbing

Obama skal sidde i høvdingestol fra Ringkøbing

Henrik Sørensen og Ivan Hansen fra Onecollction i Ringkøbing med Finn Juhls høvdingestol, som Obama snart kommer til at sidde i. Arkivfoto: Christer Holte

Når tidligere præsident Obama gæster Kolding, vil der være et strejf af både dansk møbeldesign og Ringkøbing med på scenen.

Ringkøbing: Når den tidligere amerikanske præsident Barack Obama fredag i næste uge kommer til Kolding, vil han blive rigtig godt siddende.

Ringkøbing-firmaet Onecollection leverer nemlig stole til den scene, som eks-præsidenten skal tale fra. Firmaet producerer den danske møbelarkitekt Finn Juhls møbler, og det bliver hans nok mest kendte stol "Høvdingestolen", som præsidenten skal sidde i på scenen foran 700 tilskuere, hvoraf nogle har måttet slippe 17.500 for billetten.

- Der er en masse sikkerhed omkring arrangementet, så vi skal levere møblerne allerede i begyndelsen af næste uge, fortæller Henrik Sørensen fra Onecollection om den særlige opgave, som han er stolt af at have fået.

Det er godt netværk, som er årsag til, at Ringkøbing-firmaet overhovedet kom i spil. Under besøget skal Obama en tur omkring Hotel Kolding Fjord, hvor Ringkøbing-drengen Peder Madsen er direktør, og han har sammen med eventmageren Henrik "Røde" Jensen trukket i nogle tråde, som sendte opgaven til Vestjylland.

Udover to høvdingestole i mørkt træ og lyst skind kommer Onecollection også til at levere Finn Juhl-møbler til et præsidentielt backstage-lokale til Obama og hans folk.

Ifølge Henrik Sørensen bliver det adskillige loungemøbler. Indretningen har et andet Ringkøbing-firma, Design Solution, taget sig af.

"Høvdingestolen" er i øvrigt blevet prøvesiddet af en anden kendt bagdel, nemlig Kong Frederik den 9.

Kongen satte sig i stolen til Snedkernes Udstilling i 1949, hvor Finn Juhl angiveligt blev spurgt, om den nu skulle hedde kongestolen.

Det mente Juhl dog var for prætentiøst, så han svarede, at den hellere skulle kaldes en Høvdingestol, som nu er det officielle navn.

Obama og arrangementet i Kolding har kun stolene til låns. Når den tidligere præsident er fløjet hjemad, vender møblerne tilbage til den vestjyske producent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da sygehuset i Ringkøbing med 260 ansatte blev renoveret for 19 millioner, SodaStream indgik sponsoraftale med fodboldstjernen Preben Elkjær og andre glimt fra Gamle Dage

Annonce