Annonce
Sport

OB-træner: Bronzekampen bliver tæt til det sidste

John Randeris/Ritzau Scanpix
OB’s cheftræner, Jakob Michelsen, forventer, at kampen om Superligaens tredjeplads bliver tæt til det sidste.

Esbjerg og OB spillede tirsdag 0-0 i Superligaens mesterskabsspil, og Esbjerg fastholdt dermed tredjepladsen med et enkelt point ned til OB.

Esbjerg ligger nummer tre med 46 point, OB har 45 point på fjerdepladsen, Brøndby er nummer fem med 43 point, mens FC Nordsjælland ligger nummer seks med 39 point.

OB’s cheftræner, Jakob Michelsen, spår, at den tætte kamp om tredjepladsen vil fortsætte sæsonen ud.

- Bronzekampen bliver helt tæt. Jeg sagde allerede inden mesterskabsspillet, at det ville ændre sig 100 gange, hvilket hold der var i teten, og det vil det stadig komme til, siger Michelsen.

- Vi er halvvejs igennem, og alle skal stadig møde alle, så der kommer flere rokeringer.

- FCN skal selvfølgelig ramme en rigtig god stime for at nå tredjepladsen, men kampen mellem Esbjerg, Brøndby og os bliver tæt til det sidste, og den skal have et skud.

Esbjergs cheftræner, John Lammers, deler opfattelsen af, at kampen om tredjepladsen bliver tæt.

- Alt er muligt i bronzekampen. Alle skal møde hinanden, og vi skal til en tur til Brøndby, som var rigtig gode mod FC Midtjylland, så det bliver en svær kamp, siger Lammers.

Han mener, at pointdelingen i tirsdagens kamp var retfærdig.

- I sidste ende var det et fair resultat. Vi startede kampen rigtig godt, men fik ikke scoret, og så fik OB kæmpet sig ind i kampen, siger Esbjerg-træneren.

- I anden halvleg var de bedre, men vi kom til den største chance.

Jakob Michelsen kalder også det uafgjorte resultat retfærdigt, og han er imponeret af det, som oprykkerne fra Esbjerg har vist i denne sæson.

- Det var en fortjent og fair pointdeling, og kampen kunne lige så godt være endt 1-1 eller 2-2, siger Michelsen.

- Man må tage hatten af for Esbjerg, for de har leveret en fantastisk sæson, og jeg må rose John Lammers og staben.

- De har især været rigtig stærke hjemme, og de virker meget afklarede i deres spil, så kæmpe ros for det arbejde, der er lavet her på vestkysten.

Der resterer fem runder af Superligaens mesterskabsspil.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce