Annonce
Navne

Nyudlærte kleinsmede på JST

De to nyydlærte kleinsmede på JST er Diderik Pit og Daniel Hornstrup Harregaard. På billedet, fra venstre: Diderik Pit, Frederik Juelsgaard, Nikolaj Sørensen Jakobsen, Daniel Hornstrup Harregaard, Thomas Østerby Nielsen. Foto: JST

LEM: -Vi er stolte hos JST. To af vores fem lærlinge har den 19. juni bestået svendeprøven som kleinsmed på Skjern Tekniske Skole - Diderik Pit og Daniel Harregaard. De mangler nu bare nogle få ugers arbejde i virksomheden, før de er helt færdige med deres uddannelse.

Diderik og Daniel har gennem læretiden haft turnus i virksomhedens forskellige afdelinger - primært selvfølgelig i smedeafdelingerne, herudover har de deltaget i arbejdet i mal- og montage samt skæreafdelingen. Sideløbende med deres praktiske uddannelse hos os har de deltaget i hovedforløbet på Skjern Tekniske Skole.

Indehaver Niels Jørgensen, der selv startede virksomheden som 22-årig nyudlært kleinsmed, udtaler: "For os er det vigtigt at uddanne kleinsmede, så virksomheder som vores fortsat kan sige, at vore produkter er fremstillet 100 procent i 6940 Lem St.". Derfor fortsætter vi med at uddanne kleinsmede.

Vi ønsker vore lærlinge held og lykke i deres fremtidige karriere, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce