Annonce
Navne

Nyuddannede industriteknikere fra Herningsholm Erhversskole

PR foto

Herning: Svendeprøven blev vel afviklet for et hold industriteknikere ved Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier forleden.

Holdet bestod af:

Thorkild Kristian Mathiasen - LPM Production A/S, Ølgod. Morten Buskov Würtz Jensen - Baettr Lem A/S, Lem St. Bjarke Thorsen - Kyocera Unimerco Tooling A/S, Sunds. Mads Ejlert Grønhøj - Terma Aerostructures A/S, Grenaa. Casper Nonbo - Brande Entreprenør Service ApS, Brande. Lenni Meclenborg Faurholt - A/S I.P.L. Industri Produkt Lem, Lem St. Martin Lind - Bang & Olufsen A/S, Struer. Emil Frifeldt Olesen - Rodo Steel A/S, Herning. Jakob Lauth Obitsø Kristensen - Ev Metalværk A/S, Ringkøbing. Jesper Mikkelsen - Multicut A/S, Vildbjerg. Morten Bukalo - Maskinfabrikken Silkeborg Spåntagning A/S, Silkeborg.

/cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Galloway-køer mangler stadig deres ejer

Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Annonce