x
Annonce
112

Nyt tv-signal: Tyve stjæler fjernsyn fra sommerhus

Når tv-signalet bliver ændret, vil mange ældre fjernsyn gå i sort, hvilket især ældre kan risikere. Det kan være årsagen til at der for tiden bliver stjålet fjernsyn fra blandt andet sommerhuse. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Omkring 150.000 dansker skal have nyt fjernsyn, når det gamle signal bliver skiftet til et nyt digitalt. Det har tyvene opdaget.

RINGKØBING-SKJERN: Et nyt tv-signal kan være årsagen til, at politiet langs vestkysten i de seneste par uger har fået flere anmeldelser om indbrud i sommerhuse, hvor tyvene har en tydelig forkærlighed for fjernsyn. Det nye signal betyder nemlig, at ældre tv-apprater ikke længere vil være brugbare.

- Sidst vi havde en bølge af fjernsyns-tyverier var, da det analoge tv-signal blev lukket ned. Der blev stjålet en del, fortæller Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

I den forgangne uge har to sommerhus på Nordsøferievej ved Klegod fået stjålet fjernsyn, ligesom et sommerhus på Brunbjergvej ved Lodberg Hede har fået stjålet et 49 tommer stort LG-fjernsyn.

- I alt har vi haft tre til fire indbrud, hvor tyvene har taget fjernsynet, siger Bjarne Højgaard.

Annonce

Måske organiseret tyveri

- Det kan være organiserede tyverier, men indbruddene har ligget meget spredt, så det kan jeg ikke sige med sikkerhed, tilføjer Bjarne Højgaard.

Også andre sommerhusområder ved den jyske vestkyst har oplevet tv-tyverier på det seneste, blandt andet på Rømø.

Det gamle tv-signal skulle ifølge planen slukkes 31. marts i år, men på grund af corona-krisen er lukningen af signalet dog blevet udskudt til 2. juni, blandt andet af hensyn til ældre mennesker, der har brug for at kunne se nyheder og andre programmer på fjernsynet. Signalet skal dog senest slukkes 30. juni 2020. Kulturministeriet har vurderet, at omtrent 150.000 dansker vil blive berørt af lukningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Borgmester: Det du gør nu, gør en forskel

Læserbrev: Hvis du har tunet ind på Danmarks Radio for nylig, så har du med garanti hørt ovenstående sætning, som jeg har gået og tænkt lidt over. Vores handlinger er jo aldrig uden konsekvenser. Men særligt lige nu, hvor det første chok over de drastiske tiltag har lagt sig, og vi har en solbeskinnet weekend foran os, så kan det, vi gør lige nu, gøre en stor forskel til det værre eller det bedre. Derfor vil jeg appellere til, at vi holder fast i de gode vaner, vi efterhånden kender så godt: Hold afstand, bliv hjemme hvis du er syg, vask hænder og sprit af ofte, host og nys i albuebøjningen og hold ekstra fokus på rengøringen. Endnu ved vi ikke, hvor stejl kurven over coronasmittede bliver, men det er netop det, vi hver især har noget at sige i: Ved at lade være med at forsamles i forårssolen, ved lade være med at bagatellisere situationen og give os selv dispensation fra retningslinjerne. Vi skal have bremset coronasmitten lige nu. Og det gør vi ved at holde fast og holde ved. For det, vi gør nu, gør en forskel. Vi har alle et ansvar at tage på os, for at vi kommer hurtigst og bedst muligt ud på den anden side. Som kommune gør vi primært to ting: Vi følger de nationale anvisninger til punkt og prikke og har lukket ned for stort set alt, der ikke kan betegnes som kritiske funktioner. Vi opruster på antallet af aflastningspladser, og vi klæder personalet fagligt på til at kunne håndtere opgaven, når vi skal tage imod borgere, der bliver udskrevet fra hospitalerne i en dårligere helbredstilstand end normalt. Og så gør vi alt, hvad vi kan, for at støtte op om det lokale erhvervsliv: Senest har vi opfordret lokale advokater, revisorer og rådgivere til at yde gratis hjælp til lokale erhvervsdrivende i vanskeligheder. Vi har peget på muligheden for at sende medarbejdere på efter- og videreuddannelse som et alternativ til hjemsendelse eller fyring. Og vi har fremrykket investeringer i anlæg for 20 mio. kroner. På samme måde kan vi alle som private borgere gøre en forskel ved at lægge vores penge lokalt. Det, vi gør nu, gør en forskel. Forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky, som fornyligt gæstede Ringkøbing-Skjern bibliotekerne, har givet sit bud på en opskrift til at komme godt igennem coronakrisen. Hun skriver blandt andet: ”Mennesker er lidt som appelsiner – det er først når man presser dem, at man finder ud af, hvad de egentlig indeholder. I krige og kriser er der altid mennesker, der får lov til at udvikle et stort og fantastisk mod. Eller blot øve sig på venlighed.” Lad os vise os selv og hinanden, at der er saft og kraft i os, at vi formår at holde ved og gøre en positiv forskel. Og hav så en god weekend.

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce