Annonce
112

Nyt tv-signal: Tyve stjæler fjernsyn fra sommerhus

Når tv-signalet bliver ændret, vil mange ældre fjernsyn gå i sort, hvilket især ældre kan risikere. Det kan være årsagen til at der for tiden bliver stjålet fjernsyn fra blandt andet sommerhuse. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Omkring 150.000 dansker skal have nyt fjernsyn, når det gamle signal bliver skiftet til et nyt digitalt. Det har tyvene opdaget.

RINGKØBING-SKJERN: Et nyt tv-signal kan være årsagen til, at politiet langs vestkysten i de seneste par uger har fået flere anmeldelser om indbrud i sommerhuse, hvor tyvene har en tydelig forkærlighed for fjernsyn. Det nye signal betyder nemlig, at ældre tv-apprater ikke længere vil være brugbare.

- Sidst vi havde en bølge af fjernsyns-tyverier var, da det analoge tv-signal blev lukket ned. Der blev stjålet en del, fortæller Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

I den forgangne uge har to sommerhus på Nordsøferievej ved Klegod fået stjålet fjernsyn, ligesom et sommerhus på Brunbjergvej ved Lodberg Hede har fået stjålet et 49 tommer stort LG-fjernsyn.

- I alt har vi haft tre til fire indbrud, hvor tyvene har taget fjernsynet, siger Bjarne Højgaard.

Annonce

Måske organiseret tyveri

- Det kan være organiserede tyverier, men indbruddene har ligget meget spredt, så det kan jeg ikke sige med sikkerhed, tilføjer Bjarne Højgaard.

Også andre sommerhusområder ved den jyske vestkyst har oplevet tv-tyverier på det seneste, blandt andet på Rømø.

Det gamle tv-signal skulle ifølge planen slukkes 31. marts i år, men på grund af corona-krisen er lukningen af signalet dog blevet udskudt til 2. juni, blandt andet af hensyn til ældre mennesker, der har brug for at kunne se nyheder og andre programmer på fjernsynet. Signalet skal dog senest slukkes 30. juni 2020. Kulturministeriet har vurderet, at omtrent 150.000 dansker vil blive berørt af lukningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce