Annonce
Ringkøbing

Nyt turistsamarbejde skal bane vejen for fælles turistdirektør

Tæt samarbejde og fælles markedsføring skal skaffe endnu flere turister til Ringkøbing-Skjern og Varde. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Et samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern og Varde skal give større gennemslagskraft - og med tiden skal de to kommuner have én fælles turistdirektør.

Ringkøbing-Skjern: De seneste år har Ringkøbing-Skjern og Varde konkurreret om at have flest turistovernatninger.

Den kamp stopper nu, hvor de to kommuner går sammen om et turistsamarbejde, der med et slag gør området til landets største med otte millioner årlige overnatninger.

Dermed sniger de to vestkystkommuner sig foran hovedstaden.

- En fælles vestkystdestination giver os en helt anden slagkraft i forhold til markedsføring. Vi kan så at sige sprede større ringe i vandet. Samtidig vil det give en helt anden opmærksomhed, når vi fremover ligger nummer ét på listen foran København, siger viceborgmester og formand for erhvervs- og vækstudvalget Søren Elbæk (S).

Der er altså både lagt op til et taktisk og et praktisk samarbejde. Det taktiske handler om at skabe fortællingen om, at flest turister foretrækker Vesterhavet, Tirpitz - og fra næste år også Naturkraft - frem for Den Lille Havfrue, og praktisk ved at de to kommuners indsats for udvikling af turismen sker i fællesskab.

Etableringen af den fælles front bliver første skridt i udviklingen. Ifølge Søren Elbæk skal de to kommuner på et tidspunkt have en fælles turistdirektør - i dag har Ringkøbing-Skjern og Varde hver sin direktør.

Et enigt erhvervs- og vækstudvalg har netop godkendt samarbejdet, og 30. januar ventes Vardes økonomiudvalg at gøre det samme.

Det nye samarbejde, som lyder navnet Vestkystens Turismevækstklynge, vil fortsat arbejde sammen med Partnerskab for Vestkystturisme, der består af samtlige vestkystkommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce