Ringkøbing

Nyt turistsamarbejde skal bane vejen for fælles turistdirektør

Tæt samarbejde og fælles markedsføring skal skaffe endnu flere turister til Ringkøbing-Skjern og Varde. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Et samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern og Varde skal give større gennemslagskraft - og med tiden skal de to kommuner have én fælles turistdirektør.

Ringkøbing-Skjern: De seneste år har Ringkøbing-Skjern og Varde konkurreret om at have flest turistovernatninger.

Den kamp stopper nu, hvor de to kommuner går sammen om et turistsamarbejde, der med et slag gør området til landets største med otte millioner årlige overnatninger.

Dermed sniger de to vestkystkommuner sig foran hovedstaden.

- En fælles vestkystdestination giver os en helt anden slagkraft i forhold til markedsføring. Vi kan så at sige sprede større ringe i vandet. Samtidig vil det give en helt anden opmærksomhed, når vi fremover ligger nummer ét på listen foran København, siger viceborgmester og formand for erhvervs- og vækstudvalget Søren Elbæk (S).

Der er altså både lagt op til et taktisk og et praktisk samarbejde. Det taktiske handler om at skabe fortællingen om, at flest turister foretrækker Vesterhavet, Tirpitz - og fra næste år også Naturkraft - frem for Den Lille Havfrue, og praktisk ved at de to kommuners indsats for udvikling af turismen sker i fællesskab.

Etableringen af den fælles front bliver første skridt i udviklingen. Ifølge Søren Elbæk skal de to kommuner på et tidspunkt have en fælles turistdirektør - i dag har Ringkøbing-Skjern og Varde hver sin direktør.

Et enigt erhvervs- og vækstudvalg har netop godkendt samarbejdet, og 30. januar ventes Vardes økonomiudvalg at gøre det samme.

Det nye samarbejde, som lyder navnet Vestkystens Turismevækstklynge, vil fortsat arbejde sammen med Partnerskab for Vestkystturisme, der består af samtlige vestkystkommuner.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Portræt

Flemming Schantz: Først da jeg gik konkurs og mistede alt, lærte jeg at drive forretning

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Udland For abonnenter

Britisk ambassadør: Stor­britannien forlader EU 31. oktober - aftale eller ej

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Annonce