Annonce
Ringkøbing

Nyt turistsamarbejde skal bane vejen for fælles turistdirektør

Tæt samarbejde og fælles markedsføring skal skaffe endnu flere turister til Ringkøbing-Skjern og Varde. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Et samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern og Varde skal give større gennemslagskraft - og med tiden skal de to kommuner have én fælles turistdirektør.

Ringkøbing-Skjern: De seneste år har Ringkøbing-Skjern og Varde konkurreret om at have flest turistovernatninger.

Den kamp stopper nu, hvor de to kommuner går sammen om et turistsamarbejde, der med et slag gør området til landets største med otte millioner årlige overnatninger.

Dermed sniger de to vestkystkommuner sig foran hovedstaden.

- En fælles vestkystdestination giver os en helt anden slagkraft i forhold til markedsføring. Vi kan så at sige sprede større ringe i vandet. Samtidig vil det give en helt anden opmærksomhed, når vi fremover ligger nummer ét på listen foran København, siger viceborgmester og formand for erhvervs- og vækstudvalget Søren Elbæk (S).

Der er altså både lagt op til et taktisk og et praktisk samarbejde. Det taktiske handler om at skabe fortællingen om, at flest turister foretrækker Vesterhavet, Tirpitz - og fra næste år også Naturkraft - frem for Den Lille Havfrue, og praktisk ved at de to kommuners indsats for udvikling af turismen sker i fællesskab.

Etableringen af den fælles front bliver første skridt i udviklingen. Ifølge Søren Elbæk skal de to kommuner på et tidspunkt have en fælles turistdirektør - i dag har Ringkøbing-Skjern og Varde hver sin direktør.

Et enigt erhvervs- og vækstudvalg har netop godkendt samarbejdet, og 30. januar ventes Vardes økonomiudvalg at gøre det samme.

Det nye samarbejde, som lyder navnet Vestkystens Turismevækstklynge, vil fortsat arbejde sammen med Partnerskab for Vestkystturisme, der består af samtlige vestkystkommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet: Tag hensyn til handicappede og bevar Jobcenter og Borgerservice i midtbyen

Læserbrev: Kære politikere, Når I tirsdag tager hul på den videre beslutningsproces vedrørende Innovest II, vil vi i Danske Handicaporganisationer gerne pege på, at en udflytning af Borgerservice og Jobcenter eller andre offentlige serviceorganer til Innovest er uhensigtsmæssig for mange persongrupper – ikke mindst personer med nedsat førlighed. Hvis der sker en flytning, langt væk fra rutebilsstationen og banegården, vil det således være ganske svært for mange at deltage i møder hos de to serviceorganer. I dag går der dog nogle busser til Skolebyen, men disse er naturligvis prioriteret efter skolens time-skema. Og skulle man, som person med funktionsnedsættelse, endelig komme helt ud i den ende af Skjern by, ligger Ringvejen som den næste store forhindring. At krydse ringvejen er særdeles farligt, hvis bevægeapparatet ikke er som en ung sportsudøvers. Langt de fleste personer med et handicap, vil meget gerne have et tilknytningsforhold til arbejdsmarkedet, men det bliver meget sværere, og for nogen umuligt, at deltage i møder på Innovest II, hvis man er tvunget til at benytte offentlige transportmidler og så dernæst skal bevæge sig den, iflg. Google Maps, lange tur på cirka 2 km til Innovest. Så kære politikere – tag hensyn til mobiliteten for personer med bevægelseshandicap og bevar servicefunktionerne i Skjern midtby.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce