Annonce
Videbæk

Nyt tiltag på Generator: Tre amatørbands får chancen på spillested

Et af de tre amatørorkestre, der 7. november får chancen på spillestedet Generator i Ringkøbing, er Questionpoint, der består af Anton Mastrup (t.v.), Patrick Toft, Mathias Nielsen og Estella Balta. Pressefoto
Videbæk Amatør Musikforening har indgået en aftale med spillestedet Generator i Ringkøbing, hvor tre bands er på plakaten torsdag 7. november.

Videbæk/Ringkøbing: Repertoiret kommer til at spænde fra spillemandsmusik til rock and roll, når Videbæk Amatør Musikforening torsdag 7. november for en aften indtager spillestedet Generator i Ringkøbing.

Her vil der være tre orkestre på programmet, hvor den seks mand store gruppe Harpiks kommer til at spille førsteviolin med traditionel folkemusik med inspiration fra lande som Irland, Sverige og Skotland.

Derefter indtages scenen af pop- og rockbandet Questionpoint, der for et par år siden tog sin begyndelse i et øvelokale i den vestjyske musikforening. De fire unge mennesker i bandet er dedikerede, og efter en række koncerter i lokalområdet glæder de sig nu til at trykke den af på Generator.

Aftenens program 7. november bliver rundt af med orkestret Sound from a Basement, der blandt andet spiller numre, som oprindeligt er skrevet af navne som tv-2, Kim Larsen, Nikolaj & Piloterne, Eric Clapton, The Beatles og Elvis Presley.

Formanden for Videbæk Amatør Musikforening, Flemming Lauritsen, glæder sig over samarbejdsaftalen med Generator:

- Vi håber, at rigtig mange vil møde op og bakke op om de dygtige, lokale amatørmusikere, så vi får skabt den helt rigtige koncertstemning, siger Flemming Lauritsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce