Annonce
Tarm

Nyt tilbud til unge med misbrugsforældre holder åbningsreception

Det er på Sundhedscenter Vest i Tarm, at åbningsreceptionen bliver holdt. Arkivfoto.
Unge, der er vokset op med forældre, der har et misbrug, kan nu få hjælp og rådgivning fra Tuba. Den nye afdeling i Ringkøbing-Skjern Kommune holder åbningsreception.

Tarm: Onsdag 19. juni holder Tuba Ringkøbing-Skjern officiel åbningsreception i Sundhedscenter Vest i Tarm. Sundhedscentret er en af to lokationer, hvor medarbejdere fra Tuba fremover vil tage imod unge, hvis forældre er misbrugere.

- Det kan have store konsekvenser at vokse op i en familie med stof- eller alkoholmisbrug, og mange unge kæmper med alvorlige senfølger. Vi har længe ønsket at få mulighed for at hjælpe de unge i Ringkøbing-Skjern, og vi er glade for, at det nu er blevet muligt. Vi har mødt stor velvilje i kommunen, og vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde, siger Tubas landsleder Henrik Appel i en pressemeddelelse.

Tuba tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i et hjem præget af alkohol- eller stofmisbrug. Hjælpen er gratis, og alle de ansatte og frivillige har tavshedspligt.

Annonce

Tale fra udvalgsformand

Egentlig har Tuba været i gang siden 1. april med blandt andet at gøre opmærksom på det nye tilbud. Åbningen af den nye afdeling er støttet af Trygfonden, der kort før jul donerede 1,1 millioner kroner til opstarten mod, at kommunen senere ville overtage driften.

Åbningsreceptionen starter klokken 15, og der vil være taler fra Lennart Qvist (løsgænger), der er formand for social- og sundhedsudvalget, Jørn E.E. Nielsen, der repræsenterer Ringkøbing-Skjern i Trygfondens regionale råd, Christian Bjerre, der er generalsekretær i Blå Kors, og Henrik Appel, der er landsleder i Tuba.

Tuba er en del af Blå Kors Danmark og har 32 afdelinger i hele landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce