Annonce
Tarm

Nyt tilbud til unge med misbrugsforældre holder åbningsreception

Det er på Sundhedscenter Vest i Tarm, at åbningsreceptionen bliver holdt. Arkivfoto.
Unge, der er vokset op med forældre, der har et misbrug, kan nu få hjælp og rådgivning fra Tuba. Den nye afdeling i Ringkøbing-Skjern Kommune holder åbningsreception.
Annonce

Tarm: Onsdag 19. juni holder Tuba Ringkøbing-Skjern officiel åbningsreception i Sundhedscenter Vest i Tarm. Sundhedscentret er en af to lokationer, hvor medarbejdere fra Tuba fremover vil tage imod unge, hvis forældre er misbrugere.

- Det kan have store konsekvenser at vokse op i en familie med stof- eller alkoholmisbrug, og mange unge kæmper med alvorlige senfølger. Vi har længe ønsket at få mulighed for at hjælpe de unge i Ringkøbing-Skjern, og vi er glade for, at det nu er blevet muligt. Vi har mødt stor velvilje i kommunen, og vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde, siger Tubas landsleder Henrik Appel i en pressemeddelelse.

Tuba tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i et hjem præget af alkohol- eller stofmisbrug. Hjælpen er gratis, og alle de ansatte og frivillige har tavshedspligt.

Annonce

Tale fra udvalgsformand

Egentlig har Tuba været i gang siden 1. april med blandt andet at gøre opmærksom på det nye tilbud. Åbningen af den nye afdeling er støttet af Trygfonden, der kort før jul donerede 1,1 millioner kroner til opstarten mod, at kommunen senere ville overtage driften.

Åbningsreceptionen starter klokken 15, og der vil være taler fra Lennart Qvist (løsgænger), der er formand for social- og sundhedsudvalget, Jørn E.E. Nielsen, der repræsenterer Ringkøbing-Skjern i Trygfondens regionale råd, Christian Bjerre, der er generalsekretær i Blå Kors, og Henrik Appel, der er landsleder i Tuba.

Tuba er en del af Blå Kors Danmark og har 32 afdelinger i hele landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Overbefolkning: Vi udrydder os selv

Annonce