Tarm

Nyt tilbud til unge med misbrugsforældre holder åbningsreception

Det er på Sundhedscenter Vest i Tarm, at åbningsreceptionen bliver holdt. Arkivfoto.
Unge, der er vokset op med forældre, der har et misbrug, kan nu få hjælp og rådgivning fra Tuba. Den nye afdeling i Ringkøbing-Skjern Kommune holder åbningsreception.

Tarm: Onsdag 19. juni holder Tuba Ringkøbing-Skjern officiel åbningsreception i Sundhedscenter Vest i Tarm. Sundhedscentret er en af to lokationer, hvor medarbejdere fra Tuba fremover vil tage imod unge, hvis forældre er misbrugere.

- Det kan have store konsekvenser at vokse op i en familie med stof- eller alkoholmisbrug, og mange unge kæmper med alvorlige senfølger. Vi har længe ønsket at få mulighed for at hjælpe de unge i Ringkøbing-Skjern, og vi er glade for, at det nu er blevet muligt. Vi har mødt stor velvilje i kommunen, og vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde, siger Tubas landsleder Henrik Appel i en pressemeddelelse.

Tuba tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i et hjem præget af alkohol- eller stofmisbrug. Hjælpen er gratis, og alle de ansatte og frivillige har tavshedspligt.

Tale fra udvalgsformand

Egentlig har Tuba været i gang siden 1. april med blandt andet at gøre opmærksom på det nye tilbud. Åbningen af den nye afdeling er støttet af Trygfonden, der kort før jul donerede 1,1 millioner kroner til opstarten mod, at kommunen senere ville overtage driften.

Åbningsreceptionen starter klokken 15, og der vil være taler fra Lennart Qvist (løsgænger), der er formand for social- og sundhedsudvalget, Jørn E.E. Nielsen, der repræsenterer Ringkøbing-Skjern i Trygfondens regionale råd, Christian Bjerre, der er generalsekretær i Blå Kors, og Henrik Appel, der er landsleder i Tuba.

Tuba er en del af Blå Kors Danmark og har 32 afdelinger i hele landet.

0/0
Annonce
Kultur For abonnenter

Knap 3300 underskrifter gjorde indtryk: Kulturformand ”vil gøre alt” for at redde biblioteket

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper