Annonce
Tarm

Nyt tilbud til unge med misbrugsforældre holder åbningsreception

Det er på Sundhedscenter Vest i Tarm, at åbningsreceptionen bliver holdt. Arkivfoto.
Unge, der er vokset op med forældre, der har et misbrug, kan nu få hjælp og rådgivning fra Tuba. Den nye afdeling i Ringkøbing-Skjern Kommune holder åbningsreception.

Tarm: Onsdag 19. juni holder Tuba Ringkøbing-Skjern officiel åbningsreception i Sundhedscenter Vest i Tarm. Sundhedscentret er en af to lokationer, hvor medarbejdere fra Tuba fremover vil tage imod unge, hvis forældre er misbrugere.

- Det kan have store konsekvenser at vokse op i en familie med stof- eller alkoholmisbrug, og mange unge kæmper med alvorlige senfølger. Vi har længe ønsket at få mulighed for at hjælpe de unge i Ringkøbing-Skjern, og vi er glade for, at det nu er blevet muligt. Vi har mødt stor velvilje i kommunen, og vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde, siger Tubas landsleder Henrik Appel i en pressemeddelelse.

Tuba tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i et hjem præget af alkohol- eller stofmisbrug. Hjælpen er gratis, og alle de ansatte og frivillige har tavshedspligt.

Annonce

Tale fra udvalgsformand

Egentlig har Tuba været i gang siden 1. april med blandt andet at gøre opmærksom på det nye tilbud. Åbningen af den nye afdeling er støttet af Trygfonden, der kort før jul donerede 1,1 millioner kroner til opstarten mod, at kommunen senere ville overtage driften.

Åbningsreceptionen starter klokken 15, og der vil være taler fra Lennart Qvist (løsgænger), der er formand for social- og sundhedsudvalget, Jørn E.E. Nielsen, der repræsenterer Ringkøbing-Skjern i Trygfondens regionale råd, Christian Bjerre, der er generalsekretær i Blå Kors, og Henrik Appel, der er landsleder i Tuba.

Tuba er en del af Blå Kors Danmark og har 32 afdelinger i hele landet.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Opdateret: Savnet mand fra Ringkøbing er fundet død

Mest læste

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vi har alle et ansvar for at holde unge fra narko

Det kunne være meget værre … Sådan lyder det samstemmende budskab fra politiet og de øvrige medvirkende i SSP-samarbejdet, skolerne og de sociale myndigheder, når talen falder på narkomisbrug blandt unge i Ringkøbing-Skjern Kommune. "Vi oplever faktisk ikke, at flere unge bruger narko end tidligere, og forældrene har generelt ikke grund til at blive bekymret", siger viceungdomsskoleleder og SSP-formand Allan Østergaard til Dagbladet i dagens avis. "Vi har ikke en opfattelse af, at det flyder med narko", fortæller politikommissær Bjørn Nørgaard Bo, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing. Det er selvfølgelig gode nyheder. At vi bor i en landlig kommune fjernt fra de store byer er nemlig ikke nogen garanti for, at stenbroens dårlige misbrugsvaner ikke også spreder sig hertil; der er desværre rigeligt med eksempler på, at små og "afsides" samfund hærges af en narkoepidemi. At det ikke kommer dertil hos os, kræver, at vi konstant er oppe på stikkerne. Og med "vi" menes os alle - især vi voksne; også os, der ikke har børn og unge i den mest sårbare alder. Vi har alle sammen et ansvar for at holde øje med, at vore unge trives. Det kræver, at vi kender hinanden, og har tillid til hinanden. Derfor er det prisværdigt, at SSP-samarbejdet arbejder målrettet i den retning. Ifølge Allan Østergaard er samarbejdet med forældrene i Ringkøbing-Skjern Kommune velfungerende. Der er et godt fremmøde og en god stemning, når forældrene bliver inviteret. "Noget af det, som SSP lægger vægt på, er netop et godt forældresamarbejde. Forældrene skal klædes på, så de står stærkere, hvis og når problemerne melder sig," siger han. Når de gør det - og det kan ikke undgås, at det sker ind imellem - skal ikke bare politiet, skolerne og de sociale myndigheder være klar til at gribe ind; det skal alle vi andre også. Ser vi en flok unge, der stimler sammen i det offentlige rum, skal vi ikke holde os tilbage fra som borger at gå hen til dem og snakke med dem om, hvad der foregår. På den måde viser man som voksen, at man respekterer de unge, interesserer sig for dem, og bekymrer sig om dem.

Ringkøbing For abonnenter

Fra stoffer og hjemløshed til bolig og firma: Nu bliver vi høje på livet

Annonce