Annonce
Skjern

Nyt smittetilfælde sender elever hjem i corona-isolation: Konfirmationer kan blive ramt

To smittede er nu blevet til tre på Faster Skole i Astrup. Det betyder, at nogle konfirmander kan blive nødt til at vente på, at de kan bekræfte dåben. Arkivfoto: Morten Stricker
Endnu en elev i Faster er blevet ramt af corona, og nu er langt størstedelen af eleverne på skolen sendt hjem. Det kan betyde, at nogle konfirmander bliver nødt til at udskyde deres konfirmation.

FASTER/ASTRUP: Corona-smitten stiger på Faster Skole i Astrup. To elever blev mandag konstateret smittet med corona. Det førte til, at alle elever i 5. og 6. klasse skulle hjem i isolation. Nu er en elev i 3. klasse så også konstateret smittet.

Det betyder, at alle elever i 3. og 4. klasse samt enkelte elever fra 0. til 2. klasse sendes hjem. Før var 31 elever i isolation; nu er det tal steget til 67 ud af skolens 81 elever.

- Det er da klart, at jeg synes, det er en ærgerlig situation for vores elever og berørte familier. Det er ikke noget, vi ønsker at skulle ud i, siger skolelederen på Faster Skole, Inger Mølholm.

Annonce

Da de 31 elever blev sendt hjem mandag, blev ingen fra personalet hjemsendt. Nu er otte i personalegruppen sendt i isolation.

Det er første gang under corona-pandemien, at Faster Skole er blevet nødt til at sende elever og personale hjem som følge af smitte. Men man har alligevel en vis rutine i at lave digital fjernundervisning, fordi alle folkeskoler har været lukket i perioder som følge af landsdækkende corona-restriktioner.

Derfor mener Inger Mølholm også, at man efterhånden er blevet gode til at organisere nødundervisning. Hun synes, at eleverne generelt har reageret roligt på hjemsendelserne.

Konfirmander skal måske vente

Eleverne skal testes på fjerde og sjette dag, efter de senest har været i kontakt med den smittede. Det betyder, at eleverne kan komme tilbage i skole i løbet af næste uge, hvis de får to negative PCR-test, hvor man poder i halsen.


Det er da klart, at jeg synes, det er en ærgerlig situation for vores elever og berørte familier.

Inger Mølholm, skoleleder, Faster Skole


At nogle elever, lærere og pædagoger nu er sendt hjem, får også betydning uden for skoletiden. Lørdag er der nemlig konfirmation i Faster Kirke.

Fordi nogle af de hjemsendte er i nær familie med nogle af de børn, der skal konfirmeres lørdag, kan de planer dog blive ændret. Dermed kan konfirmationen, der i forvejen holdes senere på året end normalt, altså risikere at blive udskudt for nogle børns vedkommende.

Konfirmationen lørdag klokken 10 bliver gennemført, men der kan være afbud fra en eller flere konfirmander. Det oplyser sognepræst Simon Møller Olesen torsdag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Annonce