Skjern

Nyt reolmarked åbnet i Skjern

Lone Kristensen (tv.) og Susanne Andersen står bag reolmarkedet sammen med Gitte Nielsen, der er Lone Kristensens storesøster. Gitte Nielsen kunne ikke være til stede, da billedet blev taget. Foto: Christian Baadsgaard
Lone og Klaus Kristensen har besluttet at drosle ned for Skjern Bådene, og det har efterladt masser af plads i bygningerne. Derfor er der nu sat reoler op, hvor folk kan købe og sælge.

SKJERN: Hvad skal man gøre, når man pludselig står med masser af ledig plads?

De overvejelser stod Lone og Klaus Kristensen med, da de besluttede sig for at drosle ned for virksomheden Skjern Bådene på Gl. Ringkøbingvej. Virksomheden blev grundlagt for næsten 60 år siden af Lone Kristensens farfar, og tiden var inde til at der skulle ske noget nyt. Støbningen af både er hos andre producenter nu, Lone og Klaus Kristensen har fået arbejde andre steder, og tilbage er kun lidt salg af lageret og så lidt småreparationer, og naturligvis salg af både. Og det behøver man slet ikke så meget plads til.

Så Lone Kristensen snakkede om nye muligheder for stedet med sin søster Gitte Nielsen og sin kusine Susanne Andersen. Trekløveret fandt hurtig på en ide: Hvad med at lave reolsalg ved siden af bådsalget? Som sagt, så gjort, og nu har "Skjern Bådene - nyt og gammelt" haft åbent i to weekender. Seneste weekend var der 80 kunder forbi for at se, om der var noget, de kunne bruge. Hele 20 sælgere har været i gemmerne og finde ting frem, og i modsætning til andre steder med reolsalg, betaler man ikke kommision. Til at begynde med, kan man i en måned få fire reolmeter for 300 kroner, og hvis man selv vil bidrage med vagter og andet hjælp i butikken, kan man slippe med 150 kroner. Til gengæld skal man så binde sig for tre måneder, hvis man vælger den billigste løsning. Et nyindkøbt stregkodesystem sørger for, at de rette standholdere får deres penge.

Arbejder på et mandemarked

Butikken byder på en god blanding af nyt og brugt. Lige fra møbler og tøj til nipsting og hvad der lige er blevet i overskud, som andre kan få glæde af. Der er kun et krav til standholderne.

- Vi har valgt, at det kun skal være pæne ting, som standholderne kommer med, for her skal altid være pænt og ordentligt, fortæller Lone Kristensen.

Med så meget plads rundt om, arbejder trekløveret også på at lave andre markeder. Det kan være sommermarked eller julemarked, hvor folk mødes for at købe og sælge. Et lidt anderledes marked er også i støbeskeen. Nemlig et mandemarked, hvor mænd kan komme og sælge alt fra haveredskaber til værktøj, eller hvad de nu går og gemmer i skuret. Det er der en bagtanke med, for mens mændene går og sparker dæk omkring trailerne, kan damerne jo komme ind og jagte guld på reolerne.

- Nogle af mændene synes det er lidt op ad bakke, hvis de skal slæbes herind, smiler Susanne Andersen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce