Annonce
Rejser

Nyt rejsebureau afstår fra flyrejser

Simon Grimstrup har været turleder i Alperne, på Kilimanjaro i Tanzania, Nepal og i bjergene i det nordlige Vietnam, og på turene med egne gæster vil han instruere i brug af de rigtige teknikker, uanset om det er vandring, mountainbiking eller skiløb. Foto: Massimilana Gava
Trailtours.dk vil gøre det lettere for kunderne at få oplevelser i naturen med mindst muligt klima-aftryk.

Da Simon Grimstrup som ny rejsearrangør for godt et år siden havde solgt alle pladser på sin første tur til Vietnam, besluttede han, at det også skulle være den sidste med fly.

Hans samvittighed kunne ikke bære, at han skulle tjene penge på noget, som bidrog til den globale opvarmning. Derfor arrangerer Trailtours.dk, som hans bureau hedder, kun rejser med tog - og med bus i de tilfælde, hvor tog ikke er en mulighed.

Værdigrundlaget, som er formuleret på bureauets hjemmeside, er at "inspirere og gøre det lettere for danskerne at få fede oplevelser i naturen - og samtidig passe så godt på naturen, miljøet og klimaet som muligt. Vi ser os som brugere af naturen - ikke forbrugere."

Der er primært tale om gruppeture inden for vandring, løb, mountainbiking og skiløb/randonnee.

43-årige Simon Grimstrup har været turleder hos Topas siden 2012, løber ekstremløb i bjergene - faktisk er han Danmarks bedste bjergløber og har de bedste internationale resultater i landsholdsregi og i mere kommercielle løb - og er i øvrigt uddannet lærer. Det er som udgangspunkt også ham, der vil være rejseleder på alle løbeture.

Han erkender, at rejser aldrig kan gøres 100 procent CO2-neutrale, men han har en ambition om at gøre det lettere og mere komfortabelt for folk at foretage et klimabevidst valg uden at skulle gå på kompromis med komfort, effektivitet og oplevelser.

På turene vil deltagerne i øvrigt altid have mulighed for at vælge vegetariske og/eller veganske måltider.

Trailtours' gæster kommer så vidt muligt til at bo på mindre hoteller, der ikke er en del af store hotelkæder, og så lover Simon Grimstrup i øvrigt, at priserne aldrig vil blive sat ned i sidste øjeblik, hvis der er ledige pladser - derimod vil der være tilbud til dem, der bestiller i god tid.

Annonce
Simon Grimstrup løber blandt andet ekstremløb i bjergene. Foto: Jacob Sloth
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

En forbistret regnefejl

Formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, er vred. Det har han god grund til at være. Når politikerne igen og igen foretager miljøindgreb i landbruget, må indgrebene i det mindste ske på et solidt videnskabeligt grundlag. Det ser bare ikke altid ud til at være tilfældet Først blev det afsløret, at Aarhus Universitet har undervurderet det areal, der i Danmark dækkes af lavbundsjorder. Universitetet regner nu med cirka 171.000 hektar kulstofrige landbrugsjorde i Danmark i stedet for 108.000 hektar. Senest er det kommet frem, at Aarhus Universitet har fejlberegnet og overvurderet landbrugets udledning af kvælstof med 3000 tons. Begge udregninger har direkte konsekvenser for landbruget. Tallet om lavbundsudtagning kan have store konsekvenser for klimaindsatsen, hvis Danmark skal blive klimaneutral. Udtagning af lavbundsjorder bidrager både til sikring af biodiversitet, reduktion af kvælstofudvaskning og lavere udledning af drivhusgasser; undervurderes arealet, får indsatsen ikke den forventede effekt. Med hensyn til kvælstofudledningen foretog regeringen kort før jul et lynindgreb mod landbruget, hvor der blev stillet krav om målrettede efterafgrøder på 380.000 hektar. Regnefejlen på de 3000 ton svarer til effekten af 326.000 hektar med efterafgrøder. Regeringsindgrebet betød et krav til landbruget om langt flere efterafgrøder allerede i år - men altså på et helt fejlagtigt grundlag. Ikke underligt, at Søren Christensen tordner mod "myndighedernes troværdighed". Regnefejlene er - for at sige det mildt - uheldige både for miljøet og for landbrugserhvervet. De politiske indgreb rammer et i forvejen presset erhverv, der er udsat for benhård konkurrence på verdensmarkedet, og som oven i købet i stigende grad møder uvilje fra en "klimabevidst" offentlighed. De to regnefejl kan godt foranledige skeptikere til at spørge, om andre beregninger så også er fejlbehæftede. Bygger kravene til landbrugets miljøindsats på et solidt videnskabeligt grundlag hele vejen igennem? Det lyder ærligt talt, som om hele vandmiljøområdet bør kulegraves - af hensyn til både landbruget og miljøet.

Annonce