Ringkøbing IF

Nyt nederlag til RIF: Forsvarskoksene kostede

Ringkøbing IF gjorde det svært for sig selv, da de søndag hjemme tabte 3-0 mod AB. Foto: Jørgen Kirk
Brændte chancer, afleveringer uden adresse og brændte chancer. RIF gjorde det svært for sig selv, da de tog imod AB.

RINGKØBING: Nogle gange var det et halvt minut, andre gange var det næsten to minutter. Stadionuret havde det med at stå stille i Ringkøbing søndag, inden det så begyndte at bevæge sig igen. Hjemmeholdet fra Ringkøbing IF gjorde i første halvleg uret kunsten efter. Det kostede et nederlag på 3-0 mod AB i 2. divisions oprykningsspil. Med vinden i ryggen før pausen lagde AB et højt pres. Enten opsnappede gæsterne bolden, når RIF forsøgte at spille igennem midtbanen, eller også forsømte RIF at finde en medspiller, når de bankede bolden langt.

Kampens første farlige forsøg fik AB sig efter 12 minutter. Udeholdet tiltvang sig et hjørnespark fra højre angrebsside, og indlægget mod bageste stang gav AB en stor dobbeltchance. AB-wingen Rasmus Tangvig stod fri tæt under mål, og han fik knolden på hjørnesparket. RIF’s Jacob Sandal glæde sig over, at han var klistret op ad bagstolpen, for Sandal blokerede forsøget, og da Rasmus Tangvig så forsøgte på returen med fødderne, skete det samme igen.

To minutter senere vardet så RIF’s tur til komme frem til en hovedstødschance, men Lennard Lauridsen headede forbi på et indlæg fra højre.

Efter den missede mulighed skabte RIF problemer for sig selv, for fem minutter senere kostede Jesper Dalsgaard et mål. Forsvarsstyrmanden trådte i bolden, så AB’s Lucas Sander Petersen tacklede sig selv og bolden frit igennem mod mål. Med et næsten dovent chip vippede han bolden forbi RIF-keeper Mads Petersens højre arm, og trods et ihærdigt forsøg kunne RIF-forsvaret ikke nå tilbage for at blokere bolden.

Nede 0-1 blev det værre for Ringkøbing knap et kvarter senere. For på et AB-hjørnespark fra højre blev det igen farligt. Efter en positionskamp midt på kanten af det lille felt røg kuglen i kassen til 0-2.

Ringkøbing IF gjorde det svært for sig selv, da de søndag hjemme tabte 3-0 mod AB. Foto: Jørgen Kirk

RIF missede comebackchancer

Stillingen kunne have ændret sig få minutter før pausefløjt. Her kopierede RIF nemlig AB’s succesopskrift fra de første 40 minutter; at fange bolden, mens modstanderen troede, de skulle angribe. Mikkel Jakobsen fik bolden i højre side, centrerede til Jacob Sandal, som fra kort afstand ramte overliggeren på et frit hovedstød. Returen røg ud til Kasper Thomsen, der blev grebet ud af AB-målmand Tobias Brogaard Larsen.

Derfor førte AB 2-0 ved pausen, og da RIF så fik vinden i ryggen i de sidste 45 minutter, formåede de ikke for alvor at udnytte fordelen. For når det lykkedes for RIF at blive farlige, brændte de chancerne. Efter 54 minutter røg en afrettet aflevering hen til RIF-angriber Kenneth Lund. Halvpressset kunne han ikke at passere AB’s Tobias Brogaard Larsen, og målmanden reddede også gæsterne efter knap en times spil, da han på et hjørnespark diskede op med en fin refleks.

Midtvejs i første halvleg var det så Lennard Lauridsens tur til ikke at få nok ud af en mulighed. Han blev fri på en lang bold, men det første træk blev flere meter langt, og så kunne Tobias Brogaard Larsen let samle det op, der burde have været en friløber til RIF.

I stedet øgede AB forspringet. Jesper Dalsgaards var igen impliceret. For på en lang bold fik han ikke bolden under kontrol. Det udnyttede AB’s Yonas Ouahmamou Nielsen. Først prikkede han bolden forbi forsvarsspilleren og derefter forbi Mads Petersen i RIF-målet.

Med nederlaget indtager RIF sidstepladsen i 2. divisions oprykningsspil.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce