Annonce
Hvide Sande

Nyt magasin på gaden: 'White Sands' fortæller gode historier om Vestjylland

Det nye magasin, 'White Sands', er delt i to sektioner - og har derfor også to forsider. Pressefoto
Folkene bag Waterz-festivalen i Hvide Sande lancerer nyt magasin, der også handler om andet end lige sport på vandet.

Hvide Sande: 10.000 eksemplarer af et nyt magasin er lige nu på vej rundt til blandt andet turistbureauer, overnatningssteder, surfshops og forskellige butikker i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Magasinet hedder 'White Sands', og titlen afspejler, at der er et vist fokus på Hvide Sande i almindelighed - og i særdeleshed på Nordeuropas største vandsportsfestival, Waterz, der står bag udgivelsen.

'White Sands' er delt i to sektioner, hvor den ene handler om Waterz og vandsport, mens den anden del favner bredere - med historier om eksempelvis Nationalpark Skjern Å, Hvide Sande Bryghus og Nordsø Fisk.

Projektleder på Waterz, Katrine Kock Frandsen, forklarer, at vandsportsfestivalen er ét stort udstillingsvindue, der kan appellere til mange mennesker, som 'selvfølgelig gerne må få øjnene op for, hvor godt et sted vores område er - ikke blot at besøge men også at bosætte sig i.'

Lalandia giver gevinst

Netop kombinationen af vandsport omkring Ringkøbing Fjord og ved Vesterhavet er noget af det, der skal tiltrække kvalificeret arbejdskraft og nye iværksættere til området, mener Katrine Kock Frandsen:

- Vi ser det allerede i Hvide Sande, og det er en udvikling, vi kommer til at se blive forstærket i de kommende par år. Ikke mindst, når Lalandia i Søndervig åbner i 2021, siger projektlederen på Waterz.

Den store vandsportsfestival bliver i år afviklet i dagene fra 5. til 14. september.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce