Annonce
Hvide Sande

Nyt magasin på gaden: 'White Sands' fortæller gode historier om Vestjylland

Det nye magasin, 'White Sands', er delt i to sektioner - og har derfor også to forsider. Pressefoto
Folkene bag Waterz-festivalen i Hvide Sande lancerer nyt magasin, der også handler om andet end lige sport på vandet.

Hvide Sande: 10.000 eksemplarer af et nyt magasin er lige nu på vej rundt til blandt andet turistbureauer, overnatningssteder, surfshops og forskellige butikker i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Magasinet hedder 'White Sands', og titlen afspejler, at der er et vist fokus på Hvide Sande i almindelighed - og i særdeleshed på Nordeuropas største vandsportsfestival, Waterz, der står bag udgivelsen.

'White Sands' er delt i to sektioner, hvor den ene handler om Waterz og vandsport, mens den anden del favner bredere - med historier om eksempelvis Nationalpark Skjern Å, Hvide Sande Bryghus og Nordsø Fisk.

Projektleder på Waterz, Katrine Kock Frandsen, forklarer, at vandsportsfestivalen er ét stort udstillingsvindue, der kan appellere til mange mennesker, som 'selvfølgelig gerne må få øjnene op for, hvor godt et sted vores område er - ikke blot at besøge men også at bosætte sig i.'

Annonce

Lalandia giver gevinst

Netop kombinationen af vandsport omkring Ringkøbing Fjord og ved Vesterhavet er noget af det, der skal tiltrække kvalificeret arbejdskraft og nye iværksættere til området, mener Katrine Kock Frandsen:

- Vi ser det allerede i Hvide Sande, og det er en udvikling, vi kommer til at se blive forstærket i de kommende par år. Ikke mindst, når Lalandia i Søndervig åbner i 2021, siger projektlederen på Waterz.

Den store vandsportsfestival bliver i år afviklet i dagene fra 5. til 14. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fest på toilettet: De unge trænger til et sted at være

Det er egentlig lidt ynkeligt. Tre gange inden for kort tid har kommunens vej- og parkafdeling måttet rydde op i toiletbygningen på havnen i Ringkøbing efter endnu en improviseret fest; den seneste gang endda med nytårskonfetti og det hele. Et eller andet må være galt, når en flok unge holder fest med øller og høj technomusik en hverdagsaften på et offentligt toilet! Både det med hverdagsaftenen og det med det offentlige toilet. Ens første tanke er selvfølgelig: Har de ikke et andet sted at være? Har de ikke noget andet at tage sig for? For unge, der er engageret i kommunens omfattende foreningsliv, er der selvfølgelig masser af tilbud. Men hvad med dem, der ikke er medlem af en forening, ikke falder inden for rammerne af de eksisterende ungdomsklub-muligheder, og som ikke rigtig føler, at de har et sted at være? Nu ser det heldigvis ud til, at de får et sted at kunne være: Stort set alt er faldet på plads omkring stationsbygningen i Ringkøbing, der allerede fra begyndelsen af april vil danne rammen om et nyt ungdomshus. Kommunen har lovet at yde tilskud til driften og huslejen, mens Ib Malgaard Lauridsens Fond smider 1,6 millioner kroner i renoveringen af bygningerne. Også fra anden side er der håb om støtte, så initiativtagerne forhåbentlig kan nå de fem millioner kroner, der er brug for til en gennemgribende renovering af bygningen. Det kan dog tage et godt stykke tid, før man når så langt. Men heldigvis betyder det ikke, at de unge så skal vente utålmodigt på at tage bygningen i brug. Ifølge Niklas Stentoft fra Ringkøbing Ungdomsråd drejer det sig for de unge ikke så meget om, at stedet ser flot og nyrenoveret ud, som at de har et sted, hvor de kan være. Derfor tages ungdomshuset i anvendelse lige fra dag ét. Det er sådan, det skal være. Mon i virkeligheden ikke de unges fornemmelse for ejerskab af ungdomshuset bliver større, når det ikke er flunkende flot og nyrenoveret, når de rykker ind, men de derimod kan se, hvordan huset forvandles for øjnene af dem, efterhånden som det lykkes at skaffe de nødvendige penge? Og mon ikke ungdomshuset trods alt vil vise sig at være et hyggeligere sted at opholde sig end et offentligt toilet en iskold mandag aften? Også selv om man ikke kan tage hverken bajere eller boombox med?

Annonce