Annonce
Kultur

Nyt kor-koncept: Pop-up-kor på Generator for de sangglade

- Koraftnerne er fra klokken 18.57 - en gammel indforstået joke, mest for at drille dem, der altid kom tre minutter for sent! - til cirka klokken 21.20 med en indlagt pause. Alle er velkomne, også uden forudgående korerfaring. Man skal bare have lyst til at synge med andre, fastslår Jakob Vuust Andersen. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Jakob Vuust Andersen har indgået samarbejde med spillestedet i Ringkøbing om fire koraftener hen over vinteren og det tidlige forår; alle er velkomne, også uden forudgående korerfaring.

RINGKØBING: Kan du lide at oplade din røst samme med andre? Så kommer spillestedet Generator nu i samarbejde med korleder Jakob Vuust Andersen med et godt tilbud. Mød op på Generator fire torsdage hen over vinteren og det tidlige forår og syng sammen med ligesindede. "Pop-up-kor", kalder Jakob Vuust Andersen og Anton Bjerg, daglig leder af Generator, konceptet.

Jakob Vuust Andersen har stor korerfaring; indtil sommeren 2017 ledede han i 11 år Ringkøbing Rytmiske Kor.

- I den forbindelse er jeg ofte blevet spurgt, om jeg savnede koret, og jeg har altid givet et tvetydigt svar. Mest fordi jeg var kørt godt træt i lange korsæsoner med 25-27 øveaftener hen over en vinter; men samtidig har jeg savnet at synge med folk, ligesom jeg har savnet de gode mennesker i koret og samværet, siger han.

- Igennem årene har jeg fundet ud af, at det selv at optræde for folk ikke er noget, jeg trives med. Jeg trives med at få folk til at synge sammen, fordi samsang og samklang giver samhørighed - og som jeg altid har sagt: Man bliver glad i låget af at synge …

Annonce

Nyt koncept

I første omgang overvejede Jakob Vuust Andersen at holde en enkelt sangdag.

- Men det bliver gerne lidt jappet, og man glemmer gerne sangene lige så hurtigt, som man har lært dem; så ingen enkelt sangdag - og ingen hel korsæson over otte-ni måneder, siger han.

I stedet er han i samarbejde med Anton Bjerg blevet enige om at tilbyde pop-up-koraftener:

- Koret skal synge fire torsdage, hvor vi har sangaftener under ledelse af undertegnede; musikken vil være den rytmiske genre, siger Jakob Vuust Andersen.

Der bliver sangaftener torsdag 20. februar, torsdag 27. februar og torsdag 5. marts, og det hele sluttes af med en kombineret sangaften og koncertaften torsdag 12. marts.

- Koraftnerne er fra klokken 18.57 - en gammel indforstået joke, mest for at drille dem, der altid kom tre minutter for sent! - til cirka klokken 21.20 med en indlagt pause. Alle er velkomne, også uden forudgående korerfaring. Man skal bare have lyst til at synge med andre, fastslår Jakob Vuust Andersen.

Er man interesseret i at deltage, skal man enten ringe til ham på 5141 4379 eller sende en mail til Lambaek20@c.dk - eller man kan bare møde op den første øveaften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce