Annonce
Erhverv

Nyt job: Skat har brug for 35 nye ansatte

Det kan være en fordel, hvis der står jurist eller finanøkonom på c.v.'et, hvis man gerne vil i betragtning til et job hos Skat i Ringkøbing, men mindre kan også gøre det. Arkivfoto: Erik Refner/Scanpix

Skat opruster i Ringkøbing, hvor antallet af medarbejdere ventes at nå op på 300. Nye ansøgere indkaldes til samtale i midten af januar.

Ringkøbing: Hvis du er god til at regne den ud og er på udkig efter nye udfordringer, så er det måske værd at kigge efter jobopslag hos Skat. I Ringkøbing søger de nye medarbejdere i hobetal.

- Vi vil gerne have op til 35 ansatte i den her runde.

Sådan siger Preben G. Nielsen, der er funktionsleder i Ringkøbing, hvor Skat tilbage i 2005 etablerede sig. Dengang blev omkring 200 stillinger flyttet fra hovedstaden til Vestjylland, men siden er der blevet trykket på plus-knappen en del gange på lommeregneren:

- Der ligger en plan om, at vi skal være omkring 300 medarbejdere, og det er også vores maksimale kapacitet - vi kan ikke være flere her, tilføjer Preben G. Nielsen.

Det nuværende vokseværk hos Skat i Ringkøbing skal ses i lyset af skatteminister Karsten Lauritzens seneste udflytningsplan, som han præsenterede i efteråret 2015. Dengang sagde Venstre-ministeren blandt andet dette:

- Det er en af regeringens absolutte hovedprioriteter at sikre udvikling i hele landet. Og det er samtidig afgørende for mig som skatteminister, at vi får rettet op på inddrivelsen af gæld, som i øjeblikket er hårdt ramt.

Der ligger en plan om, at vi skal være omkring 300 medarbejdere, og det er også vores maksimale kapacitet.Preben G. Nielsen, funktionsleder

Annonce

Planer i baghånden

Fristen for at søge nye udfordringer i Skats kundecenter i Ringkøbing udløber fredag 6. januar, og Preben G. Nielsen ser frem til at kigge nærmere på feltet af ansøgere:

- Vi har det seneste år søgt og fået rigtig mange gode medarbejdere ind. Vi er selvfølgelig spændte på, om det fortsat er muligt at rekruttere kvalificerede medarbejdere til kundecentret i Ringkøbing, siger funktionslederen.

Preben G. Nielsen tilføjer, at "man ikke skal holde sig tilbage, hvis blot man synes, at ens c.v. virker for tyndt":

- Hvis man har en personlig profil, der kan bygges noget på, så er det bestemt også interessant for os, siger Preben G. Nielsen, der eksempelvis peger på, at erfaringer fra et bogholderi kan vise sig at være en ansættelse værd.

Funktionslederen tilføjer, at en løsning kan være at foretage nogle interne omrokeringer, hvis ikke det lykkes at ansætte omkring 35 nye ansigter i denne runde.

Annonce

Behov for oplæring

En del af de stillinger, der nu er på vej til Ringkøbing, bliver flyttet fra Skat i Horsens. Her er flere ansatte blevet tilbudt at tage med på turen til Vestjylland, men det er der blot et par stykker, der har sagt ja til:

- Når sådan noget meldes ud i en organisation, så begynder folk at kigge sig om efter noget andet. Der oprustes også andre steder, og for en stor del har det været nemmere at rykke til Middelfart, siger Preben G. Nielsen.

Ifølge funktionslederen har Skat søgt folk til Ringkøbing ad flere omgange for bedst muligt at kunne tage sig af de nye medarbejdere:

- Man tager ikke bare folk ind lige fra gaden. Arbejdsopgaverne er ikke genkendelige på den måde. Det kræver noget oplæring at arbejde med de specielle systemer, vi har. Det handler også om at kunne absorbere folk på en ordentlig måde, siger Preben G. Nielsen.

Han og kollegerne begynder at vurdere ansøgerfeltet om få dage, og de første ventes at blive kaldt til samtale i midten af januar.

De nye medarbejdere vil sikkert vise sig at være alle pengene værd, for de samlet set 650 ansatte i Skats kundecentre bidrager årligt til at få cirka 1000 milliarder i statskassen.

Annonce
Navne For abonnenter

Efterskoleforstander gennem 34 år springer ud som forfatter: - Om 50 år er bogen fuld af gode historier for mine oldebørn

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sofus fra 5. klasse på Højmark Skole: - Det er meget vigtigere for mig at komme til håndbold igen end at komme tilbage i skolen

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Annonce