Annonce
Videbæk

Nyt fra erhvervslivet i Videbæk-området

Videbæk-Spjald: Dan-Eesti A/S, c/o Folmer Tarpgaard, Brejning, har besluttet kapitalforhøjelse. 1.000.000 er indbetalt kontant, og kapitalen udgør herefter kr. 12.039.600 kr.

Tækkemanden fra Spjald ApS er stiftet af Kirsten Bredkjær Pedersen, Spjald. Direktionen udgøres af Kennet Juhl Pedersen, Spjald. Selskabets formål er tagdækningsvirksomhed.

IAS INT IVS er stiftet af Dan Trynskov, Videbæk. Selskabets formål er at drive virksomhed med udvikling og handel af software og hardware, samt enhver i forbindelse hermed stående virksomhed.

Møllers kompagni IVS er stiftet af Alex Evald Møller Hansen, Videbæk. Virksomhedens formål er at opkøbe partivare samt dødsboer.

RIHA Holding ApS er stiftet af Hans Bech Pedersen, Videbæk. Selskabets formål er at besidde kapitalandele i andre erhvervsdrivende selskaber samt andet dermed efter direktionens skøn forbunden virksomhed.

Stendevad Følgebiler IVS, Troldhede, er stiftet af Emil Jepsen, Sønderborg, og Torben Jepsen, Sønderborg. Direktionen udgøres af Martin Dahlgaard, Troldhede. Virksomhedens formål er at yde assistance som følgebil i forbindelse med sværtransport, kurerkørsel samt almindellgfragtkørsel mv.

Revisionskontoret i Videbæk A/S har gennemført kapitalnedsættelse. Kapitalen udgør herefter 500.000 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Krondyr på flugt smadrede bil

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce