Annonce
Ringkøbing

Nyt asfaltlag på Nørredige: Entreprenøren nåede det ikke inden sommerferien, men nu kommer det snart

Nu er det lige oppe over: I løbet af eftersommeren får Nørredige efter planen et nyt asfaltlag. Entreprenøren vil bare lige have sommerferien overstået. Foto: Poul Osmundsen.
Langt om længe skulle Ringkøbings indre ringvej have et nyt "gulvtæppe", men så skete der forskellige forsinkelser, og nu kommer det først engang efter sommerferien.
Annonce

RINGKØBING: - Det står øverst på vores to-do-liste, fastslår ingeniør Kirsten Roelsgaard, Vejdirektoratet.

Egentlig skulle Nørredige i Ringkøbing have haft et nyt asfaltlag inden sommerferien, men entreprenøren nåede det ikke, og da man ikke ville risikere trafikkaos midt i ferieperioden, blev arbejdet udskudt til efter ferien.

- Men vi vil gerne have sagen afsluttet, så uden at jeg tør angive en startdato, kan jeg sige, at det kommer til at ske lige efter sommerferien, siger Kirsten Roelsgaard.

Inden sommerferien var entreprenøren - NCC - i gang med forskellige forberedende arbejder som at udskifte kantsten og fjerne forsænkede stolper, der er blevet overflødige.


Vi vil gerne have sagen afsluttet, så uden at jeg tør angive en startdato, kan jeg sige, at det kommer til at ske lige efter sommerferien.

Kirsten Roelsgaad, ingenør Vejdirektoratet.


Disse arbejder er færdige, så nu står blot udrulningen af asfaltlaget på programmet. Ud over Nørredige fra Herningvejkrydset til lige efter viadukten omfatter dette også I. C. Christensens Allé og Holstebrovej fra enden af Nygade og op over viadukten; asfalten her er hullet og nedslidt og trænger alvorligt til fornyelse.

Annonce

To års ventetid

Det nye asfaltlag har været på vej i to år.

Vejdirektoratet blev færdig med renoveringen af ledningsnettet i Nørredige i efteråret 2018, efter at vejen havde været opgravet det meste af året.

Det betød dog ikke, at vejen ved samme lejlighed fik et lag ny asfalt. Vejdirektoratet ville nemlig gerne have, at opgravningerne nåede at "sætte sig", så der undgås sætningsskader i den nye belægning.

Det er dog ikke den eneste grund til, at arbejdet først skulle laves i 2020. Vejdirektoratet ville gerne af hensyn til økonomien vente, til Forsyningen også var færdig med at renovere I. C. Christensens Allé, så man kunne lægge ny asfalt på begge veje i samme ombæring.

Også den renoverede del af Nygade mangler forresten et sidste asfaltlag, men dette er en kommunal opgave.

- Et nyt asfaltlag på Nørredige har stået på vores liste i mange år, men det er blevet udskudt, fordi Ringkøbing-Skjern Forsyning havde planer om at grave vejen op og forny ledningsnettet, siger Kirsten Roelsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Søndervig Vandværk: Det ligner chikane fra forsyningens side

Ringkøbing

Søndervig Vandværk går solo og investerer for 18 millioner

Ringkøbing-Skjern

Lige nu: Ingen vand flere steder i Søndervig og Hvide Sande

Annonce