Annonce
Ringkøbing

Nytårsmenuen: De røde bøffer bliver bestilt i par i år

De røde bøffer gik som varmt brød ved en bager hos Slagter Iversen & Søn dagen før nytårsaften. Foto: Anita Rahbek
Hos slagter Iversen & Søn er der mange bestillinger på to gange en tournedos
Annonce

RINGKØBING: Handelsgaderne i Ringkøbing er ganske mennesketomme, men helt tomt er der ikke. Foran Slagter Iversen & Søn i Algade står kunderne tålmodigt i kø for at hente den vigtigste ingrediens til årets nytårsmiddag.

Ikke overraskende er det kød, kunderne gerne vil have, når de handler hos slagteren, men der er helt klart favoritter at finde.

- Rødt kød, helt generelt, siger Bjarne Nielsen, der driver butikken.

- Oksemørbrad er toppen, og i år er vores tournedos blevet utrolig populær, siger slagtermesteren.

Annonce

To til fire portioner

Corona-restriktionerne har lagt en dæmper på de store fester, hvor det er nemmere at smide en steg i ovnen end at stege 15 røde bøffer, der skal være klar på samme tid.

Tournedos og rødt oksekød generelt er blandt favoritterne. Foto: Anita Rahbek

- Vi kan godt mærke, at stegen er blevet droppet i år. De fleste bestiller portioner til to eller fire personer. Det kan også være T-bone-steak eller tapas for to. Der er dog også nogle, der beder om en roastbeef til to, så skærer vi dem bare til, siger Bjarne Nielsen.

De større bestillinger på 10-12 bøffer er dog også at finde, men som slagtermesteren siger: Hvis det bliver i familien, så går det nok.


Oksemørbrad er toppen, og i år er vores tournedos blevet utrolig populær.

Slagtermester Bjarne Nielsen, Ringkøbing


I et skab hænger hvide poser klar til at blive hentet af kunder.

- Rigtig mange har bestilt på forhånd. Lang tid før jul faktisk, for folk vil være sikre på at få deres bøffer, siger slagteren med et smil.

Annonce

Fristelserne

- Vi skal have tournedoser og en krogmodnet oksesteg, fortæller Jørgen Pedersen, der jævnligt lægger vejen forbi den lokale slagter i Ringkøbing, når han og familien opholder sig i sommerhuset i Søndervig.

Jørgen Pedersen hentede tournedoser og en krogmodnet oksesteg til nytårsmiddagen. Foto: Anita Rahbek

Størstedelen af forhåndsbestillingerne er også til to eller fire personer, så vestjyderne havde på forhånd indstillet sig på at holde små fester.

Trods forhåndsbestillinger lader mange kunder sig dog friste og smider en god leverpostej eller en spegepølse oven i posen. Der skal jo også spises 1. januar.

Som en af de få butikker i Ringkøbings midtby måtte Slagter Iversen & Søn holde åbent mellem jul og nytår. Foto: Anita RahbekAnnonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Et tankevækkende advarselsskud for boven

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce