Annonce
Debat

Nytårshilsen fra borgmesteren: Hold modet oppe og smitten nede

Julehandel i Ringkøbing. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Kære alle

Julen 2020 blev ikke, som mange af os havde håbet. Og her tænker jeg ikke på den manglende julesne og bjældeklang, men på de corona-restriktioner, der endnu engang spændte ben for de juleplaner, som vi alle sammen normalt tager for givet, at vi kan gennemføre.

Jeg håber dog, at I - ligesom jeg selv - har nået at få pustet ud, slappet af og hygget jer med de nærmeste. Og at julen har været god og glædelig.

På tærsklen til det nye år har jeg lyst til at reflektere lidt over det forgangne år – og lyst til at sende en varm hilsen og en stor tak til alle jer, der har fået os igennem corona-året ved at knokle på, blive hjemme for at bremse smitten, ofre store dele af jeres sociale liv eller ved på anden måde at udvise samfundssind.

2020 har været et specielt år. Et år, som har tvunget os til at genopfinde hverdagen, arbejdslivet og vores måder at omgås hinanden på. Et år fuldt af uvished og foranderlighed. For nogle et år, der har budt på sygdom og indlæggelse. For alle et år, som har krævet en ekstra indsats, en helt særlig robusthed og en god portion tålmodighed. Vi har alle været underlagt retningslinjer og restriktioner. For mange har det været en ulempe og en bremse for planer og aktiviteter.

For nogle har nedlukningen ført til ensomhed og depression, måske endda tab og sorg – og for andre har corona betydet manglende aktivitet og mistede indtægter i virksomheder, samt medarbejdere der har mistet deres job. Minkbesætninger er slået ned, og et helt erhverv og et levebrød for både avlere og medarbejdere er med ét afviklet.

Når vi kigger tilbage på corona-året og perspektiverer, så har corona påvirket menneskeskæbner i mange retninger og i hele verden. I Ringkøbing-Skjern Kommune er det overordnede billede dog heldigvis, at vi i fællesskab har formået at komme relativt godt gennem året, blandt andet ved at stå sammen og hjælpe hinanden – over hækken og ved for eksempel at bakke op om vores lokale detailhandel og erhvervsliv.

På tærsklen til 2021 er den gode nyhed, at corona-vaccinerne er på vej. Det er en nyhed, vi har ventet på i spænding, og vaccinationsplanen ligger klar, så alle danskere i løbet af foråret skulle være blevet tilbudt en vaccine.

Dermed kan vi forhåbentlig snart lægge corona-året bag os og starte på en frisk. Jeg er sikker på, at vi hurtigt kan blive enige om, at det bliver godt at komme videre. 2021 vil forhåbentlig vise sig noget mindre udfordrende og bekymrende, end det forgangne år har været.

Inden vi vejrer forårsluft og glæder os for hurtigt, advarer sundhedsmyndighederne dog om, at det nye år også godt kan gå hen og blive lidt af en prøvelse de første par måneder, hvor vi fortsat har det meste af vinteren i vente, og vintervejret giver virussen bedre betingelser for at sprede sig. Samtidig er vi midt i den mørkeste tid, hvor det godt kan blive nødvendigt, at vi hjælper hinanden med at holde modet oppe - samtidig med, at vi holder smitten nede.

Udsigten til en vaccine må ikke få os til at slappe af. Jeg vil derfor gerne appellere til, at vi alle sammen fortsat viser samfundssind, holder fast i de gode vaner og står sammen ved at holde afstand. Vi må ikke risikere at tabe effekten af de mange måneders afsavn, uvished og slid på gulvet i slutfasen af epidemien.


Når vi får corona-året på lidt længere afstand, er jeg sikker på, at vi vil opdage, at der også er kommet gode ting ud af den form for undtagelsestilstand, vi har levet i.


I løbet af 2020 har vi løbende vist, at vi formår at tackle den ændrede hverdag og de uforudsete udfordringer, vi er blevet stillet overfor. Udover at huske 2020 som et Corona-år, vil vi derfor også huske 2020 som et år, hvor vi i fællesskab viste, hvor meget vi kan sammen som vestjyder og som danskere, når det virkelig gælder.

Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget, siges det. Det har været svært at få dén ligning til at gå op det seneste år, men når vi får corona-året på lidt længere afstand, er jeg sikker på, at vi vil opdage, at der også er kommet gode ting ud af den form for undtagelsestilstand, vi har levet i. Og jeg håber, at vi vil sætte pris på tiden efter corona og den hverdag, vi forhåbentlig snart kan vende tilbage til.

Til slut vil jeg gerne sige tak for 2020 – og ønske jer alle et godt og lykkebringende nytår. Vi kan nu se lyset for enden af tunellen, og der er god grund til at være optimistisk og se frem til at vi igen vender tilbage til den hverdag vi alle kender og holder af. Jeg ser frem til i samarbejde med jer alle, i det nye år, at gøre Ringkøbing-Skjern Kommune til et endnu bedre sted at leve, bo og drive virksomhed i.

Borgmester Hans Østergaard (V) Foto: Jørgen kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fremtiden smedes i laboratoriet på Innovest: Industri 4.0 skal løfte Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Annonce