Annonce
Leder

Nytårsforsæt i de bøjede nakkers land: Op med ho'det, ven

Annonce

Godmorgen og godt nytår, kære læser. Hvordan står det til? Har den friske brise blæst spindelvævet væk fra de hjerneceller, der overlevede rejsen ind i et nyt årti? Har du fået støvsuget serpentinerne op og fjernet de triste rester af chips, sjatter og bordbomber? Er fortovet renset for raketbatterier og cigarskodder?

Så er du måske ved at være klar til at gå i gang med alle de nytårsforsætter, som rådhusklokker og midnatschampagne var vidne til. Ikke? Nej, undskyld; det er egentlig ikke pænt af mig, det her. Slet ikke fair at sidde her ved tastaturet, mange timer før dronningen griber sine briller for at tage fat på årets store tale, og skrive ord, der er beregnet på at drille dig på sådan en træt nytårsmorgen.

Bladets ansvarshavende chefredaktør Peter Orry konstaterede i går på denne plads, at det i et større perspektiv betyder mindre, om personlige nytårsambitioner bliver gennemført. Han pegede i stedet på de væsentlige problemer, vores politikere bør sætte sig for at rydde ud i. Det er ganske rigtigt, at de færreste bortset fra forsættets ophavsmand vil rynke bryn over, om et dødt træ i haven får lov at stå et år mere, eller om man nu også får løbet fem gange om ugen. Men der kan måske alligevel være personlige nytårsforsætter, som kan gøre noget godt for vores samfund.

Vent! Før du kaster avisen hen i et hjørne og stønner, at du simpelthen ikke orker mere klimasnak, så læs lige lidt videre. Det handler nemlig ikke om klimaet. Eller rettere: Det handler om klimaet mellem os mennesker og om at løfte hovedet lidt mere her i de bøjede nakkers land. Et land, hvor der ikke længere er ret meget øjenkontakt i tog og busser, ja dårligt nok hen over spisebordet - og hvor der til tider heller ikke er øjenkontakt mellem bilist og trafik.

Når vi med bøjede nakker går og tror, vi er kontakt med verden via vores smarte telefoner, mister vi nemlig kontakten med det vigtigste. Og når det går værst for sig i trafikken, risikerer vi at miste selve livet.

Som den afdøde rapper Natasja sang: Op med ho'det, ven, det jo ik' så slemt, træd frem i lyset, hagen op, kom igen. Lad os se på hinanden og lægge mærke til, hvor vi er i den virkelige verden. Det kan nytåret kun blive bedre af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tre fodboldhold i Ringkøbing IF påvirket af corona - en spiller er testet positiv

Annonce