Annonce
Mad og drikke

Nytårschampagne fra 185 til 299 kroner

Disse tre vine kan du finde hos Vin & Vin, Bichel eller H.J. Hansen/Vinspecialisten.

Brødtekst

Annonce

Brut Améthyste, Louis Barthélémy, Champagne, Frankrig, Vin & Vin: 289 kroner (12 procent)

Medium lemon. Æble, lyst brød, salt, citron. Hvor er boblerne? Meget små bobler/delikat mousse glasset, de er heldigvis tydeligere i munden. Vinen har en balanceret syrlighed, og i smagen er der citron, grønne æbler, let syrlige kirsebær og jordbær. Overordnet et harmonisk glas som kan drikkes både til velkomst, nytårstale og en let fiskeret, og hvis du dybest set ikke er så vild med boblerne i champagne, er denne vin en blid fortolkning. Tre stjerner.

Carte Blanche Brut, Benard-Pitois, Champagne, Frankrig, Bichel: Tilbud 185 kroner (normal 240 kroner) (12 procent)

Medium kobber/gylden med rosa skær. Frugtig duft med conferencepære, æble, lime og brød. Frisk og retlinet i munden med en moderat syre, som modsvares af en fyldig sødme. Der er æble, pære, gule blommer og hårde ferskner i smagen. Vinen er brut og altså tør, men frugtigheden er stor, og det fornemmes, som om restsukkeret nærmer sig de maksimale 12 gram/liter. Den vil fungere udmærket som start på nytårsaften, men kan nok blive lidt kedelig at drikke hele aftenen. Tilbudsprisen er meget rimelig (i Frankrig koster vinen cirka 135 kroner på vingården), og den trækker op på fire store stjerner.

Brut Classic, Deutz, Champagne, Frankrig, H.J. Hansen/Vinspecialisten: Tilbud 299 kroner (normal 400 kroner) (12 procent)

Frisk duft med æble, en smule lyst brød, gær og hvide blomster. Smagen er præget af grønne æbler, der har selskab af en moderat syre og en pæn rundhed i mundfornemmelsen. Den er forholdsvis nem at gå til for den, der ikke er vant til at drikke tør champagne, fordi syren er blevet dæmpet gennem malolaktisk gæring. Vinen har en snert af smørfedme og forekommer i det hele taget harmonisk - uden ligefrem at være en vin, man går på opdagelse i. Men harmoni kan også være rart. Fire stjerner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce