Annonce
Indland

Nyoptaget dansker i Oscar Akademiet: Film skal ruske i os

Stefanie Loos/Ritzau Scanpix
11 danskere er blevet indlemmet i Oscar Akademiet, og blandt danskerne er filminstruktør Pernille Fischer.

Oscar Akademiet, som står bag uddelingen af den prestigefyldte filmpris Oscar, offentliggjorde tirsdag listen over nye medlemmer.

I år er 11 danskere optaget i den attraktive filmklub heriblandt den danske filminstruktør Pernille Fischer Christensen, der ser frem til at have indflydelse på Oscar-nomineringerne til næste års store show.

- Jeg har altid arbejdet for menneskelighed, inderlighed, sårbarhed og med at skabe nogle vedkommende menneskelige portrætter i de ting, jeg har lavet. Så jeg er glad for, at der er nogen også i USA, der har tænkt, at det er væsentligt og kan bruges til noget.

- Det er en lille magt og en lille stemme at være med til at vælge, hvilke film, der kan pege i en retning, man synes, er væsentlig, siger hun.

Den danske filminstruktør vil især sætte fokus på emner, som, hun mener, er underfortalte, når der skal holdes øje med film.

- Det er vigtigt, at de film, der kommer ud, og som vi laver, tør at tage nogle store og væsentlige spørgsmål op. Det vil jeg også være med til at vælge.

- Det kan være emner som kvinders vilkår, abort, raceforhold og store politiske spørgsmål. Jeg vil gerne være med til at pege på film, der virkelig rusker i os, siger hun.

Pernille Fischer Christensen har senest været aktuel med spillefilmen "Unge Astrid" fra 2019, som handler om den svenske børnebogsforfatter Astrid Lindgrens ungdom.

- Jeg ved, at man i USA har været rigtig glade for ”Unge Astrid”, som handler om Astrid Lindgren. Men det, man i USA har været meget opmærksom på, er, at det er et portræt af en kvinde, og at det er et lidt underfortalt emne, som den film tager op, fortæller den danske filminstruktør.

I Oscar Akademiet får Pernille Fischer Christensen selskab af den danske skuespiller Claes Bang, der oplevede stor succes i 2017, hvor han havde hovedrollen i filmen "The Square".

Filmen vandt Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes og var nomineret til en Oscar i 2018.

Oscar Akademiet optager hvert år personer, som har gjort sig bemærket inden for filmindustrien.

Ud over Pernille Fischer Christensen og Claes Bang er de nye danske medlemmer dokumentaristerne Phie Ambo, Kirstine Barfoed og Eva Mulvad, producerne Mette Heide og Sara Stockmann, klipper Per Kirkegaard Pedersen, publicisten Annett Wolf Jr. og casterne Rie Hedegaard og Lene Seested.

Blandt de nyligt inviterede til Akademiet er store stjerne som sangerinderne Lady Gaga og Adele og skuespiller Elisabeth Moss, som spillede sammen med Claes Bang i "The Square" og for tiden er aktuel i ”The Handmaid's Tale”.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce