Annonce
Kultur

Nye veje i et lukket land: Tom fabrikshal giver en tre i en-oplevelse

Allan Guldborg og hans firma United Light & Sound holder koncerter på Fabriksvej i Videbæk og livestreamer, så de kan holde deres færdigheder ved lige. Foto: Anita Rahbek
Musikfirma holder færdigheder ved lige, mens bands spiller, og publikum får koncerter leveret i stuen.

VIDEBÆK: Om lørdagen brager musikken ud af højttalerne i en næsten tom hal på Fabriksvej i Videbæk. Senest var det bandet Black Swamp Water, der sendte hårde rocktoner ud fra scenen til den tomme hal. Men over 1800 publikummer lyttede med, for koncerten blev livestreamet på Facebook til stor fornøjelse for fans, der roste den gode lyd.

Det er firmaet United Light & Sound, som er startet af Allan Guldborg og hans forældre Ernst og Karen Margrethe Guldborg, der har hjemme i hallen. Allan Guldborg står for firmaet, der stiller musik og lyd op til koncerter.

- Men der er jo ikke noget at lave for tiden, fordi alt er aflyst, så for at holde os skarpe, har vi inviteret nogle bands til at spille, fortæller Allan Guldborg, der har tre andre erfarne lys- og lysfolk med på holdet.

Annonce
De fire lys- og lydfolk, der står bag koncerterne, er Rune Sveistrup, Rene Brink, Rasmus Meyer Hassel og Allan Guldborg. Foto: Anita Rahbek

Flere genrer på vej

Mens de fire lyd- og lysfolk leger med sceneopstillingen og afprøver forskellige lysdesign, får upcoming bands mulighed for at holde en halv times koncert. Og publikum kan nyde koncerterne, som bliver livestreamet på Facebook på siden Black Box Live.

- Det er nonprofit. Der er ingen, der tjener noget. Vi bruger vores tid og livestreamer til publikum, fortæller Allan Guldborg, der før har været med til at starte Kulturfabrikken og Terminalen i Herning.

De seneste tre koncerter har været med rockbands. Før Black Swamp Water, var det bandet Kjurious, som havde 1700 tilskuere over Facebook.

- Det er tilfældigt, at det har været rockbands. Vi håber også at få popartister og andre genrer, som eksempelvis jazz på scenen, siger Allan Guldborg.

Vise hvad vi kan

Selvom der er publikum på Facebook, oplever musikerne det ikke. Derfor arbejder de fire lyd- og lysfolk på at finde en løsning, hvor publikum kan klappe og huje hjemmefra, kan sendes retur til fabrikshallen til glæde for bands og publikum selv for at give en mere autentisk koncertoplevelse. Men det er en udfordring af de svære, så det kræver lidt mere arbejde.

United Light & Sound laver også gerne udendørs koncerter, hvis blot der er adgang til strøm.

- Vi gør det for at blive bedre. Og vi vil gerne vise spillesteder, som f.eks. Generator, hvad vi kan, så de kan se, at vi kan løse opgaverne og måske komme og livestreame fra deres scener, siger Allan Guldborg.

Se koncert

Se den seneste koncert fra United Light & Sound her:

Koncert med Black Swamp Water fra Black Box Live

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Så røg champagneproppen: Nu må tyskerne snart holde ferie ved Vestkysten

Ringkøbing-Skjern

Steenberg glæder sig: Et skridt i den rigtige retning at åbne for tyske turister

Annonce