Annonce
Hvide Sande

Nye toner i Hvide Sande: Anne-Marie lader datteren spille førsteviolin

Efter at have stået i spidsen for Hvide Sande Masterclass siden 2006 giver Anne-Marie Hjelm (billedet) nu dirigentstokken videre til sin datter, Sigrid Kongshøj-Munch. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce

Hvide Sande: Da Anne-Marie Hjelm tilbage i 2006 slog nye, klassiske toner an i Hvide Sande, fandt byen ret hurtigt melodien. I årene, der er gået, har omkring 400 unge musikere fået sig en usædvanlig uddannelse via deltagelse i Hvide Sande Masterclass.

Senest bød Anne-Marie Hjelm i slutningen af september 18 talentfulde musikere velkommen til Vestjylland, hvor fem professorer stod for undervisningen i havnebyen. Her blev der også tid til at byde på koncerter i blandt andet Fiskeriets Hus, i Helligåndskirken og på Anker Fjord Hospice.

Nu har initiativtageren til Hvide Sande Masterclass valgt at give dirigentstokken videre, og det bliver i familien: Anne-Marie Hjelm overlader førsteviolinen til sin datter, Sigrid Kongshøj-Munch, der - sammen med bestyrelsen - fortsat vil arbejde for, at det traditionsrige arrangement også bliver en realitet i 2020.

- Jeg glæder mig utrolig meget til at være med til at skabe videre på Hvide Sande Masterclass, som jeg gennem mange år selv har deltaget på. Jeg er meget stolt over, at bestyrelsen har vist mig stor tillid ved at pege på mig som ny projektleder. Og jeg er fortrøstningsfuld, da jeg ved, jeg har en god hjælp i min mor til at lede mig på rette vej med den store opgave, siger Sigrid Kongshøj-Munch om generationsskiftet.

Annonce

Mor til to piger

Jens Nicolai Vejlgaard, formand for bestyrelsen i Hvide Sande Masterclass, roser Anne-Marie Hjelm for sin mangeårige indsats:

- Hun har som meget få andre formået at sætte både Hvide Sande og Ringkøbing-Skjern Kommune på landkortet - ja, på hele verdenskortet, ved hjælp af den klassiske musik. Vi er meget taknemmelige over den indsats, hun har udført, og vi er rigtig glade for, at Sigrid har sagt ja til at stå i front og dermed sikre, at et glidende generationsskifte er i gode hænder, siger Jens Nicolai Vejlgaard.

Sigrid Kongshøj-Munch, der er født i Ringkøbing 1990, blev i 2016 uddannet som kandidat i strygeinstrumentet bratsch på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

I dag arbejder hun som underviser på Tårnby Musikskole og er også freelance-musiker.

Sigrid Kongshøj-Munch er gift med Anton, og sammen har parret to døtre, fem-årige Thyra og Dagmar på to.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Planteavlselever er klar

Tarm

18-årig standset uden kørekort

Annonce