Annonce
Hvide Sande

Nye tiltag og konkurrence ved Waterz er kommet for at blive

En god blæst i weekenden betød, at kitesurferne kunne få masser af luft under boardet. Foto: Brian Engblad
Annonce

Hvide Sande: I weekenden dystede nogle af Danmarks dygtigste vandhunde i diverse discipliner i bølgerne omkring Hvide Sande. Det plejer de nu også at gøre, for vandsportsfestivalen Waterz plejer at finde sted den første weekend i september. I år var bare - lige som alt andet i øjeblikket - en noget anderledes version på grund af coronavirussen.

Derfor kaldte man i år arrangementet for Waterz Days for at synliggøre, at der var tale om en anden type arrangement. Nok udeblev de udenlandske deltagere, men til gengæld var der flere danmarksmesterskaber, der blev afgjort i weekenden på Hvide Sande Sydstrand - blandt andet i stand up paddle og kitesurfing.

Afstandskrav betød, at man spredte arrangementet ud over et større areal på sydstranden, og det fungerede fremragende, lyder det fra projektleder af Waterz Katrine Kock Frandsen:

- Aktiviteterne var spredt så meget på hele stranden, at der ingen problemer var med at holde afstand og så videre. Der er ingen tvivl om, at det eventområde kommer vi til at udvikle på, siger hun.

Annonce

Professionelle livreddere dystede

Desuden fandt ekstrem-racet Oceanwoman-Oceanman Denmark 2020 sted, hvor 50 professionelle livreddere dystede i roning, svømning, padling og løb.

- Det helt nye Oceanwoman-Oceanman, der blev arrangeret i samarbejde med Respekt for Vand, Trygfondens Kystlivredning og Dansk Svømmeunion, er et godt eksempel på en nyskabelse, der aldrig før er set i Danmark. De har allerede bedt om at være med til næste år, fortæller Katrine Kock Frandsen.

3.-4. oktober finder der et Waterz Days-arrangement sted igen; her skal en masse windsufere dyste på venskabeligt plan i vandet ved Hvide Sande i Waterz Noerstick Windsurfing Race.

Der var mødt masser af tilskuere op for at se akrobatikken på vandet ved Waterz Days i weekenden. Foto: Brian Engblad
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Erhvervsråd presser på for lyntestcenter i Skjern – kommune og region forhandler om placering af mobile testenheder

Annonce