Annonce
Ringkøbing-Skjern

Nye lærere skal på skolebænken i Skjern: Ni uddannelser skal forhindre mangel på ledige hænder

Innovest i Skjern lægger lokaler til den række uddannelser, som Studiecenter Ringkøbing-Skjern udbyder med start fra sommeren 2022. Pressefoto
Studiecenter Ringkøbing-Skjern udvider fra sommeren 2022 antallet af videregående uddannelser fra en til otte. Tiltaget skal hjælpe virksomheder med at skaffe arbejdskraft. Flere uddannelser på vej.

Ringkøbing-Skjern: Fremover behøver turen ikke at gå til en af landets større byer, hvis drømmen er en uddannelse som produktionsteknolog, lærer eller diplomingeniør i elektronik.

For fra sommeren 2022 udvider Studiecenter Ringkøbing-Skjern, der har til huse i Innovest, antallet af videregående uddannelser fra en til otte. I 2023 følger så uddannelsen til produktionsteknolog trop.

Nye uddannelser på vej i Innovest

Antallet af uddannelser, der kan læses på Studiecenter Ringkøbing-Skjerns afdeling på Innovest, øges over de to næste år fra en til ni:

EUC Midtvest tilbyder allerede nu uddannelsen til markedsføringsøkonom og fra 2023 uddannelsen til produktionsteknolog.

Fra sommeren 2022 udbyder VIA University College uddannelserne til sygeplejerske, administrationsbachelor, professionsbachelor i skat og lærer.

 Aarhus Universitet tilbyder med start i år uddannelserne til diplomingeniør i elektrisk energiteknologi og diplomingeniør i elektronik samt adgangskursus til ingeniør.

Det fortæller videnkoordinator Sara Jørgensen fra Ringkøbing-Skjern Kommune. Tanken bag udflytningen af flere uddannelser er at tilbyde et attraktivt studiemiljø, der fastholder de studerende på egnen og samtidig fremtidig arbejdskraft

Annonce

- I forvejen bliver uddannelsen til markedsføringsøkonom udbudt der af Erhvervsakademi Midtvest. Vi håber med de nye uddannelser at kunne rekruttere arbejdskraft til virksomheder lokalt, siger hun og tilføjer:

- Det er planen, at der skal tilbydes flere velfærdsuddannelser inden for områder, hvor der er job at få. Pædagog er derudover en af dem, som vi snart håber også at kunne tilbyde.

Del af fællesskab

VIA University College, der er en af Danmarks seks professionshøjskoler, vil tilbyde uddannelser til administrationsbachelor, professionsbachelor i skat samt lærer og er i tæt dialog med kommunen om at finde en model, så uddannelsen til sygeplejerske også kan tilbydes lokalt.

I forvejen er det muligt at tage for eksempel læreruddannelsen online, men med muligheden for at tage uddannelsen i Studiecenter Ringkøbing-Skjern får de studerende mulighed at indgå i et fysisk fagligt fællesskab.

- De kommer til at følge samme forløb som de andre studerende, også selvom de ikke fysisk sidder på samme adresse. Vi samarbejder allerede med virksomheder lokalt, og tanken er, at så meget som muligt, for eksempel praktik, skal foregå lokalt, siger Sara Jørgensen og fortsætter:

De kommer til at følge samme forløb som de andre studerende, også selvom de ikke fysisk sidder på samme adresse. Vi samarbejder allerede med virksomheder lokalt, og tanken er, at så meget som muligt, for eksempel praktik, skal foregå lokalt.

Sara Jørgensen, videnkoordinator hos Ringkøbing-Skjern Kommune

- Dog er det ikke helt på plads med hensyn til, hvordan sygeplejerskeuddannelsen skal foregå. Der bliver arbejdet med forskellige modeller såsom mulighed for merit, og om uddannelsen kan følges ved siden af et deltidsarbejde. I den forbindelse er der nedsat en fokusgruppe på fem sosu-assistenter, som måske vil uddanne sig til sygeplejersker.

Fra sommeren 2022 bliver det forhåbentlig muligt at læse til sygeplejerske i Skjern. Det er VIA University College, der i tæt dialog med Ringkøbing-Skjern Kommune aftaler, hvordan det skal foregå. Foto: Tim Kildeborg Jensen

På plads er det til gengæld, hvordan uddannelsen til administrationsbachelor kommer til at løbe af stablen. Det fortæller Helle Johansen, uddannelsesleder hos VIA University College.

- Vi oplever en stor efterspørgsel på vores dimittender fra Region Midtjylland og fra Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi har indgået en aftale med nogle af vores tidligere studerende om at være ambassadører. Vi håber på at tiltrække i hvert fald fem studerende, men vi starter også op med mindre. Rent praktisk skal man regne med at skulle til Aarhus en gang om ugen, og ellers følger man fra Skjern den undervisning, der udbydes derfra, siger hun.

Annonce

Vil prøve nyt fag

Aarhus Universitet tegner sig for tre uddannelser i studiecentret. Der er tale om to diplomingeniøruddannelser i henholdsvis elektrisk energiteknologi og elektronik samt et adgangskursus til ingeniør.

- Kurset henvender sig for eksempel til tømrere og smede, der gerne vil prøve noget nyt og læse videre til ingeniør. De har i forvejen et godt fundament, men med adgangskurset er der mulighed for at få de sidste kompetencer på plads, uddyber Sara Jørgensen og tilføjer, at interesserede kan høre mere på studiecentrets uddannelsesmesse 11.marts.

Kurset henvender sig for eksempel til tømrere og smede, der gerne vil prøve noget nyt og læse videre til ingeniør. De har i forvejen et godt fundament, men med adgangskurset er der mulighed for at få de sidste kompetencer på plads.

Sara Jørgensen, videnkoordinator hos Ringkøbing-Skjern Kommune

Generelt henvender uddannelsestilbuddene til forskellige og brede målgrupper. Det kan også være unge, der er på sidste del af en ungdomsuddannelse lokalt og borgere, der ikke ønsker at flytte fra området, forklarer Sara Jørgensen.

- Fortællingen om unge, der flytter for at læse videre, tror jeg, ofte kommer fra dem, der selv er flyttet. Det er mit indtryk, at der også er mange, som gerne vil blive, uddyber hun.

Annonce
Skjern For abonnenter

Ferrodan slukker for ovnene i produktionen når kilowatttime-prisen er højest: Fire en halv krone i ren strømpris er barskt

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Højmark Rejser skåler i champagne i dag: Skiferien er reddet for danskerne, siger direktøren

Tarm For abonnenter

Kristendemokrat i overraskende kandidatstop: - I lang tid har jeg følt en forpligtelse til at genopstille

Hvide Sande

Handlekraftig mand tog affære: Tog nøglerne fra en spritbilist med promille på over to

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Alle blå partier vil afskaffe kravet om mundbind

Tarm For abonnenter

Far og søn sælger sten og grill til haven over nettet: Omsætningen røg i vejret under corona

Ringkøbing-Skjern

Kommunen lokker med det gode liv i Naturens Rige: Tyskere skal flytte hertil og tage job inden for sundhed og omsorg

Hvide Sande

Arbejdsulykke på skole: Sløjdlærer mistede det yderste af nogle fingre under arbejde med bordrundsav

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Ringkøbing-Skjern

Nyt koncept skal sikre kvalificerede medarbejdere på vestjyske arbejdspladser: Jacob er første mand i projektet

Hvide Sande For abonnenter

Selskabsmeddelelse fik Søndervig-købmandmærkerne: Vil sælge Parken og to Lalandia-feriecentre, men hvad med Søndervig?

Skjern Håndbold

Lars Møller Madsens karriere var nærmest stoppet, inden den var kommet i gang - lige indtil en træningskamp MOD Skjern

Annonce