Videbæk

Nye huse fra gamle planer: Kommunal udstykning kan give byggeboom

En gammel masterplan for Vorgod-Barde kan nu igen blive aktuel.

Gamle byggeplaner kan blive vækket til live igen, hvis kommunen udstykker grunde i Vorgod-Barde og Stauning.

Vorgod-Barde/Stauning: 35-40 nye byggegrunde i Vorgod-Barde og 10 i Stauning.

Det kan blive virkeligheden, hvis Ringkøbing-Skjern Kommune vil begynde at udstykke byggeparceller. Og det tyder meget på, at kommunen vil.

- Vi har i nogle år haft en beslutning om, at vi i videst muligt udstrækning skulle få private entreprenører til at udstykke byggegrunde. Det ser vi også fortsat gerne, at de gør. Det skal bare ikke blive en bremseklods, hvis der et sted er mangel på byggegrunde, og der samtidig ikke lige står en lokal entreprenør klar til at udstykke grundene, siger borgmester Hans Østergaard (V).

I Vorgod-Barde og Stauning har der ligget en masterplan om at udbygge byerne, og de planer blev lavet, inden Ringkøbing-Skjern Kommune blev oprettet. Nu har byplanerne så fået nyt liv.

- Der er blevet bygget meget de seneste år, og der er kun fem-syv grunde tilbage, og det er for lidt for et område så tæt på Herning, siger Per Øe Nørgaard.

Per Øe Nørgaard er en del af den arbejdsgruppe, der allerede for 12 år siden begyndte at arbejde med planer om nye byggeparceller i Vorgod-Barde. Derfor glæder han sig over, der nu sker noget.

Den samme glæde finder man hos Johny Andersen, som i Stauning har været tovholder på kontakten til kommunen.

- Vi er utroligt glade for det, for det betyder alt for udviklingen i byen, at vi har det her tilbud for at udbygge vores samfund, siger Johny Andersen.

Fjordudsigt i Stauning

Stauning og Vorgod-Barde har begge haft et møde med borgmesteren og ser fortrøstningsfuldt på byggemulighederne. Begge steder oplever interesse for at flytte til byen, og I Stauning er man løbet tør for byggegrunde.

Derfor har man nu sendt et forslag ind til kommunen om, at der i første omgang skal udstykkes 10 parcelhusgrunde øst for Fjordparken, og at der skal kunne bygges med fjordudsigt. I fremtiden kan der være mulighed for at udstykke yderligere.

- Vi vil gerne på lang sigt kunne bevare vores skole og andre tilbud, og derfor vil vi også gerne kunne vokse, siger Johny Andersen.

Både lejligheder og huse i spil

I Vorgod-Barde ser de også et stort potentiale for at udvikle byen yderligere.

- Der er god natur, vi ligger tæt på Herning og tæt på det nye sygehus og så er der god industri i Videbæk og Nørre Vium. Vi kan se, at flere unge fra byen vender hjem efter at have læst andre steder, og det er yderst positivt og et cadeau til området. Men der skal også være noget til dem at bo i, siger Per Øe Nørgaard fra Vorgod-Barde.

Første del af planen, hvis kommunen indvilger i at udstykke grunde, gælder stykket øst for Barde ned mod Vorgod Å, lige syd for Herningvej. Håbet er, at der i Vorgod-Barde kan blive et andet end udelukkende parcelhuse.

- Flere spørger, om man kunne få etableret lejeboliger, for dem har ikke specielt mange af i området. Der skal være varieret byggeri - jeg tror, det er sundt for området, siger Per Øe Nørgaard.

Derfor vil han mødes med Bomidtvest og høre nærmere om mulighederne for dette.

0/0
Danmark

Danmarks billigste hus solgt i løbet af et døgn

Videbæk

350 gymnaster på gulvet i hallen

Videbæk

Seniordamer fra Videbæk på tur til markant virksomhed

Videbæk

Agilia udvider med 2600 kvm

Videbæk

Babyer synger med de gamle

Videbæk

Konservative inviterer til debat

Videbæk

Sej 4. klasse optager vindervideo

Videbæk

Kulturhuset i Spjald er godt kørende

112

To bilister kørte sammen ved Videbæk