Annonce
Erhverv

Nye fyringer i Ringkøbing: Soltra afskediger fem efter Vestas-sparerunde

Soltra fyrer nu fem ansatte som følge af Vestas' nedskæringer. Arkivfoto.
Vestas har tidligere udmeldt afskedigelser af 48 medarbejdere; nu følger fyringer hos underleverandør.

RINGKØBING: Vestas-sparerunden får nu følger hos underleverandørerne her i området. Soltra, der monterer elektriske og mekaniske komponenter for Vestas, har afskediget fem medarbejdere.

Det er i alt fald det tal, som direktør José Ramón Martines Arias, oplyser til Dagbladet.

Ifølge andre kilder er antallet lidt højere, nemlig syv eller ni.

Men det korte af det lange er, at Soltra-fyringerne hænger nøje sammen med de nedskæringer, Vestas er i gang med at gennemføre. I denne uge blev 48 medarbejdere i Vestas-afdelingen på havnen i Ringkøbing således sagt op som følge af svigtende efterspørgsel på det nordeuropæiske marked.

Til Dagbladet sagde LO-formand Helge Albertsen, at han frygtede for, at nedskæringerne ville få følger for underleverandørerne her i området - og det sker altså nu.

- Vi har før set, at når Vestas reducerer, rammer det også hos underleverandørerne, siger 3F-formand Henning Boye Hvid Christensen.

Soltra, der blev etableret i slutningen af 2018, har Vestas som eneste kunde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Annonce