Annonce
Erhverv

Nye fyringer i Ringkøbing: Soltra afskediger fem efter Vestas-sparerunde

Soltra fyrer nu fem ansatte som følge af Vestas' nedskæringer. Arkivfoto.
Vestas har tidligere udmeldt afskedigelser af 48 medarbejdere; nu følger fyringer hos underleverandør.

RINGKØBING: Vestas-sparerunden får nu følger hos underleverandørerne her i området. Soltra, der monterer elektriske og mekaniske komponenter for Vestas, har afskediget fem medarbejdere.

Det er i alt fald det tal, som direktør José Ramón Martines Arias, oplyser til Dagbladet.

Ifølge andre kilder er antallet lidt højere, nemlig syv eller ni.

Men det korte af det lange er, at Soltra-fyringerne hænger nøje sammen med de nedskæringer, Vestas er i gang med at gennemføre. I denne uge blev 48 medarbejdere i Vestas-afdelingen på havnen i Ringkøbing således sagt op som følge af svigtende efterspørgsel på det nordeuropæiske marked.

Til Dagbladet sagde LO-formand Helge Albertsen, at han frygtede for, at nedskæringerne ville få følger for underleverandørerne her i området - og det sker altså nu.

- Vi har før set, at når Vestas reducerer, rammer det også hos underleverandørerne, siger 3F-formand Henning Boye Hvid Christensen.

Soltra, der blev etableret i slutningen af 2018, har Vestas som eneste kunde.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce