Annonce
Navne

Nye forskningsledere og docenter på VIA

Johanne Grøndahl Glavind, forskningsleder, VIA University College. Pressebillede

Randers: VIA University College, der udbyder uddannelser i Aarhus, Randers, Grenaa, Horsens, Silkeborg, Ikast, Herning, Holstebro, Viborg, Skive og Nørre Nissum, etablerede 1. januar 2019 et nyt forskningscenter med titlen Forskningscenter for uddannelseskvalitet, professionspolicy og praksis. Det skete som led i en større omorganisering af VIAs forskning og uddannelser.

Forskningscentret har nu udvidet medarbejderskaren med tre nye forskningsledere og to docenter. De er alle tiltrådt 1. december, og to af forskerne er rekrutteret eksternt.

- De fem forskere, vi har ansat, skal være med til at belyse og kvalificere professionshøjskolernes opgaver og aktiviteter. Det er vigtigt for at udvikle os som sektor, siger Sanne Haase, der er forskningschef i VIAs Forskningscenter for uddannelseskvalitet, professionspolicy og praksis.

Anders Buch er ansat som forskningsleder MSO i forskningscentrets Program for Professionspolicy. Han er 57 år, filosof, ph.d. og kommer fra en stilling som professor MSO på Aalborg Universitet.

Forskningscenter for uddannelseskvalitet, professionspolicy og praksis har ansat Johanne Grøndahl Glavind som forskningsleder i Program for uddannelseskvalitet. Hun er 38 år, cand.scient.pol., ph.d. og kommer fra en stilling som leder af Epinions afdeling for uddannelse og forskning.

De tre internt rekrutterede forskere er Vibeke Røn Noer, Thomas Iskov og Brian Benjamin Hansen.

Vibeke Røn Noer er tiltrådt som forskningsleder af Program for praksisstudier. Hun er sygeplejerske, cand.cur., ph.d. og kommer fra VIAs sygeplejeuddannelse, hvor hun har forsket i professionsfaglig identitet samt i overgangen fra studieliv til arbejdsliv.

Thomas Iskov er ansat som docent i Program for uddannelseskvalitet. Han er uddannet lærer, har en ph.d. fra Aarhus Universitet og kommer fra VIAs læreruddannelse, hvor han blandt andet har forsket i professionsdidaktik og uddannelsespolicy.

Den tredje internt rekrutterede forsker er Brian Benjamin Hansen, der er ansat som docent i Program for praksisstudier. Han er 39 år, filosof, ph.d. og kommer fra VIAs efter- og videreuddannelser.

Annonce
Thomas Iskov, docent, VIA University College. Pressebillede
Brian Benjamin Hansen, docent, VIA University College. Pressebillede
Vibeke Røn Noer, forskningsleder, VIA University College. Pressebillede
Anders Buch, forskningsleder, VIA University College. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Galloway-køer mangler stadig deres ejer

Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce