Danmark

Nye Borgerlige bidrager aktivt til radikalisering

Elvir Abaz

Ytringsfrihed: Selvom De Nye Borgerlige udmærket ved, at jeg på ingen måde taler på politiets vegne, men udelukkende som privatperson, slår de på i kommentaren i en replik til mit debatindlæg i avisen Danmark, hvor jeg skriver, at jeg vil forsvare Rasmus Paludan, at jeg 'leger' politikerbetjent. Sandsynligvis for at intimidere mig, få mig til at holde min mund og måske også forsøge at slå en kile mellem mig og mine kollegaer.

I går ikke efter bolden, men efter manden. I forsøger tydeligt at begå karaktermord på mig og reducere mig til muslimsk betjent og islamist. Partiets problem er imidlertid, at jeg ved, hvem jeg er, og hvad jeg står for. Uanset hvor meget end I ønske at stemple mig, så ved jeg, at "min sharia" er hedonisme og den danske grundlov. Samt at jeg er robust nok til at ikke lade mig slå ud af kurs på grund af jeres smædekampagner.

Jeg blander mig ikke i debatten, fordi jeg har politiske ambitioner, eller fordi jeg har lyst til at være provokerende overfor jer. Tværtimod. Jeg blander mig, fordi jeg elsker Danmark, som også er mit land. Jeg blander mig, fordi jeg oprigtigt er bekymret for vores lands udvikling, hvor frygt, mistillid, fremmedhad og polarisering i befolkningen er for tiden bekymrende stigende.

Jeg så for nylig på facebook jeres spidskandidat i Nordsjælland, Mette Thiesens, video " Hvilket Danmark ønsker du"? Den forekommer mig til at være meget illustrerende i forhold til, hvilken skabelon partiet bruger for at få magten. Videoen er efter min opfattelse et æstetisk studium i frygtens, utryghedens og truslens anatomi. Der mere end antydes overhængende fare for terror, hvilket også understreges i videoen med en soldat i fuldt kampudstyr i vores gader med understøttende, dramatisk, truende baggrundsmusik.

Nye Borgerlige ved, at splitting, frygt og (velfærds-)egoisme er fantastisk effektive virkemidler, når de skal vinde magten. DF er for slappe i deres løsninger, selvom DF har gennemtrumfet deres totale sejr på det værdipolitiske, udlændingeområdet.

Når der bliver spillet så voldsomt på utrygheden, skaber man et giftigt klima, hvor især marginaliserede, vrede mænd i samfundet risikerer at blive inspireret og tage truslerne til sig.

Frygtens retorik påvirker, radikaliserer og forstærker dem i deres islamofobi og fremmedhad. Nye Borgerlige er med til at levere ammunition til de, som er hægtet af det moderne samfunds komplekse krav. Da Klaus Ewalds svar til mig blev trykt i avisen Danmark, blev jeg samme aften kontaktet af flere af de tilsyneladende marginaliserede mænd, som spurgte, om det var rigtigt, at jeg ikke vil beskytte folk, der er islamkritiske? Efter høfligt og bestemt at have afvist dette, blev jeg gjort bekendt med e følgende udsagn: "Islam som ideologi har ingen plads i Danmark og burde udryddes", "I Sverige mener de, at de har 15.000 ekstremister, hvilket svarer til en lille hær", "du er politimand, og ingen gider at tale med politiet i Vollsmose, for så bliver man stemplet som en rotte, derfor er du fuldstændig ukvalificeret".

Vi er tilbage vedudgangspunktet: Ord skaber virkelighed, ord skaber handling.

0/0
Annonce
Danmark For abonnenter

Funding: Derfor venter vi stadig på Venstres valgprogram

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Claus og Heidis datter blev slået ihjel af en spritbilist: Savnet efter Camilla er tatoveret på deres hud

Danmark

Flere blev sigtet for spritkørsel sidste år: Politiet sætter ind med massiv kontrol i påsken

Danmark

Redaktøren i den røde stol: Til forsvar for et skvadderhoved

Danmark

I 2018 var der 25 brud på persondatasikkerheden i Region Syddanmark: - Det er selvfølgelig ikke godt nok

Danmark For abonnenter

En dag, folk stadig husker

Debat

Det eneste, det giver mening at stemme på, er miljøet

I tirsdags holdt vi børnefødselsdag for mine to mellemste, som fylder syv i påsken. Det var en skøn fest i sol og vind. Der kom 18 børn og ti forældre; vi spiste frokost i laden, drog på skattejagt ved vandet, og timerne gik med leg og snak, så vi efterfølgende var glade og trætte på allerbedste vis. Det var med andre ord en ganske almindelig børnefødselsdag, og alligevel slog det mig, at meget er sket på de bare ti år, der er gået, siden vi holdt sådan én første gang. Forandringen handler om den måde, vi behandler os selv og vores planet, og det breder sig som ringe i vores måde at prioritere og tænke på. Samtlige gaver i tirsdags var således enten genbrugte eller hjemmelavede, og den spaghetti bolonaise, vi spiste til frokost, bestod af 80 procent grøntsager - alt sammen økologisk eller af egen avl, naturligvis. De små gæster forventede ikke farvestrålende slikposer, men var glade for den ene ispind de fik hver, og ellers blev der spist danske gulerodsstænger og agurker på stribe. Hvor end jeg ser hen i min omgangskreds, er det den vej, udviklingen bevæger sig: Væk fra blindt forbrug, meningsløs travlhed og konkurrence og i retning af frihed, overskuelighed og omsorg. Vi vil gerne være sammen; vil gerne købe brugt og købe mindre generelt, og helt grundlæggende er der ikke meget, vi ikke vil gøre for at hjælpe jordkloden i balance, men vi føler også alle sammen en overvældende magtesløshed i kampen for en mere bæredygtig fremtid. For hvad skal vi hver især stille op, når udfordringerne er så store, og intet politisk lader til at støtte tilstrækkeligt op om den nødvendighed vi så småt ser i øjnene? ”Den ene nabo undlader at flyve, og cykler til arbejde i stedet for at køre bil, mens den anden dropper kød, og ikke vasker sit hår med shampoo”, sagde en af vores gæster rundt om bålet til fødselsdagen. ”Men hver og én giver vi efterhånden op, når vi oplever, at det ikke gør en reel forskel. Så længe hver enkelt dansker udleder seks gange mere CO2 årligt, end jorden kan klare, kan vi ikke løfte opgaven selv, og det føles håbløst.” Vi må have politikerne på banen, for der er behov for en reel, klimavenlig lovgivning og langt mere realistiske rammer at bevæge os indenfor. Op med prisen på kød og på alle fødevarer, som produceres under forurenende og uetiske forhold. Op med prisen på alt det, der belaster klimaet mest og ned med prisen på det, vi rent faktisk ikke behøver have dårlig samvittighed over at investere i – som eksempelvis kollektiv trafik, cykler, genbrugte byggematerialer og så videre. Nu er det heldigvis valgår, og selvom jeg personligt har mange områder, der optager mig, og som er vigtige for min egen lille livskvalitet, er det eneste, det giver mening at stemme på, miljøet. Ganske enkelt og glædelig påske

Danmark For abonnenter

Claus og Heidis datter blev dræbt af en spritbilist: Hep videre i himlen, Camilla

Danmark For abonnenter

11 dræbte og 36 kvæstede: Lyntogs-katastrofen i 1967, der satte Odense i stå

Danmark For abonnenter

Nysgerrige strømmede til, og trafikken brød sammen

Erhverv

Erhvervsredaktøren: Virkeligheden er altings prøve, Wassim Hallal