Annonce
Sport

Nye bokselokaler åbnet med manér: - Træningen er så hård, at jeg ikke har luft til at ryge, siger lokal bokser

Efter mange års pause er 23-årige Jeppe Møller Christensen fra Ringkøbing tilbage som amatørbokser. Fredag 1. november skal have have debut som sværvægtsbokser ved et stævne i Skive. I øvrigt er træningen så hård, at Jeppe Møller Christensen har lagt cigaretterne på hylden. Foto: Mads Dalegaard
På den anden side af 100 gæster var med til at gøre arrangøren af åbent hus i det nye boksecenter, Kasper Høyer Holgersen, til en rigtig glad mand.

Ringkøbing: Er det sjovt at bokse? "Ja". Er du god til at bokse? "Ja". Skal du bokse, når du bliver stor? "Ja".

Sådan lød de korte og skarpe svar fra femårige Arthur Møller, inden han skulle have boksehandsker og boksehjelm på for at gå i ringen og se, om han kunne sende sin modstander, den 18-årige professionelle bokser Oliver Møllenberg, i gulvet med en lige højre.

Jo, der var godt gang i den på Vesterhede nord for Ringkøbing, da QProBoxing i skikkelse af lokale Kasper Høyer Holgersen lørdag eftermiddag bød inden for til åbent hus i områdets nye boksecenter.

Kasper Høyer Holgersen, der er daglig leder af centret og formand for Ringkøbing Bokseklub, var godt tilfreds med, at langt over 100 mennesker valgte at se nærmere på de nye faciliteter.

- Centret har været en drøm, siden jeg etablerede min egen bokseklub, og der findes ikke noget lignende andre steder i Danmark, hvor der både er sovepladser, køkken, to bokseringe, ti sandsække og udstyr til styrketræning, fortæller han, samtidig med han får det ene skulderklap efter det andet af gæsterne.

En af dagens gæster er sådan set ikke gæst, for det er nemlig 20-årige Uhrfan Eshan, der for godt to år siden meldte sig ind i bokseklubben og glæder sig meget til at bruge de nye lokaler og fine forhold. Han giver Kasper Høyer Holgersen dette mundtlige skulderklap.

- Kasper har hjulpet mig meget, og han arbejder hårdt for at gøre det så godt som muligt for os, så ham vil jeg aldrig glemme, lyder de rosende ord fra Uhrfan Eshan, der faktisk blev bokser ved lidt af en tilfældighed.

Indtil Uhrfan Eshan, der er fra Tarm, trak boksehjelmen ned over ørerne for første gang, brugte han tid på fitness i Skjern, men da han fik kørekort, blev han fast chauffør for sin lillebror Payman Eshan, der allerede boksede i Ringkøbing.

- Jeg skulle jo sidde og vente på, at Payman blev færdig med træningen, og så foreslog Kasper, at jeg lige så godt kunne træne med, og det har jeg gjort siden, fortæller Uhrfan Eshan, der ud over at vinde boksekampe også har sagt farvel til en hel del "hvalpefedt".

- Da jeg begyndte at bokse, vejede jeg lidt over 90 kilo, men boksetræningen er effektiv, for i dag er jeg nede på 69 kilo og bokser i klassen weltervægt. Og med de nye gode træningsmuligheder er jeg sikker på, at jeg bliver en bedre bokser, lyder det fra Uhrfan Eshan.

Et af de nyeste medlemmer i klubben er 23-årige Jeppe Møller Christensen, og han har ikke fortrudt, at han efter mange års pause fra boksningen valgte at tage handskerne på igen for et par måneder siden.

- Det er bare så gode træningslokaler. Der er sandsække nok og to bokseringe, og så glæder jeg mig helt vildt til, at det nyindkøbte udstyr til crossfit og styrketræning bliver stillet op. Jeg kan ikke forestille mig bedre træningslokaler, lyder vurderingen fra Jeppe Møller Christensen, der også har fået en ekstra gevinst ved at vende tilbage til boksningen.

- Ja, jeg har lagt cigaretterne på hylden, for Kaspers træning er så hård og god, at jeg hverken har lyst eller luft til at ryge, kommer det med et smil fra sværvægtsbokseren.

Det ser altså ud til, at byens nyeste boksecenter går en god fremtid i møde. Der var i hvert fald kun positive meldinger fra de besøgende til lørdagens åbent hus.

Og mon ikke femårige Arthur Møller bliver en fast bestanddel af fremtidens dygtige boksere, der begynder rejsen mod verdenstoppen i ådselskogeriet. Han langede i hvert fald Oliver Møllenberg et par hurtige stød til kæben, og kampen endte vist nok uafgjort med dommerstemmerne 2-2 …

Jeg har lagt cigaretterne på hylden, for Kaspers træning er så hård og god, at jeg hverken har lyst eller luft til at ryge.

Jeppe Møller Christensen, sværvægtsbokser.

Det nye boksecenter i Ringkøbing var velbesøgt i løbet af de fire timer, der var åbent hus. Foto: Mads Dalegaard
QProBoxing, der står bag det nye bokse-gym, har også brugt penge på at etablere 20 sovepladser, så bokseklubber, der kommer langvejs fra, kan overnatte i samme bygning, som træningen skal foregå. Foto: Mads Dalegaard
Ehsan Uhrfan (i hvid t-shirt) er gået fra en kampvægt på omkring 90 kilo til 69 kilo, siden han begyndte i bokseklubben . Foto: Mads Dalegaard
Fem-årige Arthur Møller er ingen piv-skid. Han gik i ringen mod den 18-årige professionelle bokser Oliver Møllenberg. Foto: Mads Dalegaard
Der blev sendt mange slag mod sandsækkene, da der var åbent hus i det nye boksecenter. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce