Annonce
Ringkøbing

Nybyggeri: Tyskerhavnen får atelier til kunstnere

<p>Det arkitekttegnede hus er opført på soklen af et gammelt redskabsskur på Tyskerhavnen i Hvide Sande.</p>

Arbejdende værksted skal tiltrække kunstnere. Huslejen betales ved at indbyde gæster til at kigge på deres arbejde.

Annonce
Holmsland Klit Turistforening har opført en kunstnerbolig på Tyskerhavnen i Hvide Sande.
I dag fredag bliver dørene åbnet til Hvide Sandes nye atelier. Foto: Tommy Kofoed
Atelieret er opført på soklen af et gammelt redskabshus, og den arkitekttegnede bygning er holdt i rigtig redskabsskur-stil, så den falder i tråd med havnens andre skure og ferieboliger.
Henning Davidsen fra turistforeningen har været projektleder på det nye tiltag, og han fortæller, at der bliver tale om en kombination af bolig og værksted.
Ud over værkstedet er der nemlig soveværelse, bad og køkken, hvor kunstnerne kan holde til uden for arbejdstiden.
»Det bliver sådan, at kunstnerne kun skal betale for vand og varme, mens de er der. Det eneste, de forpligter sig til, er at holde åbent fra torsdag til søndag. På den måde bliver det forhåbentligt et spændende, arbejdende atelier. Den nye kunstnerbolig er en del af turistforeningens målsætning om at styrke kulturen og kunsten i Hvide Sande, hvor vi tidligere har været med til at stable »Kunst i Manøvregangen« og »Hvide Sande Masterclass« på benene,« lyder det fra Henning Davidsen.
I øjeblikket er en lille gruppe på tre personer, destinations manager Katrine Frandsen, kunstner Flemming Renbo og Henning Davidsen i gang med at finde kunstnere, der kan være interesseret i et ophold i den nye kunstnerbolig.
»Vi leder ikke efter kunstnere i verdensklasse, men det skal selvfølgelig være nogen, der har noget at byde på. Både når det handler om at følge arbejdet, men de færdige kunstværker skal så sandelig også være værd at se på,« fortæller Henning Davidsen.
Annonce

Ikke kun erhvervsfiskere

Tiltaget med en kunstnerbolig på Tyskerhavnen kom for nogle år siden, da Hvide Sande Havn gav tilladelse til, at ikke kun erhvervsfiskere kan anvende redskabsskurene.
»Ideen er faktisk en del år gammel. Det var tidligere destinations manager Dorthe Frydendahl, der fik ideen, og vi er rigtig godt tilfredse med, at hendes idé er blevet en realitet,« siger Henning Davidsen.
Annonce

Udlejning i perioder

Da der ikke er voldsomt overfyldt af turister hele året rundt i området, har Henning Davidsen da også planer for den lille og charmerende bygning på Tyskerhavnen.
»I de mere stille perioder, hvor boligen ikke bliver brugt at kunstnere, håber vi på, at vi kan leje det ud som feriebolig, men det må vi se. I første omgang er vi glade for at åbne dørene, og personligt er jeg sikker på, at huset vil tiltrække kunstnere, der traditionelt set er glade for at komme her i Vestjylland, hvor de henter masser af inspiration,« fortæller Henning Davidsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Skuespillere nyder at filme i Hvide Sande: 'Vi er bare så glade for, at det gode vejr er kommet'

Navne

Krondiamantparret følger godt med

Annonce