Annonce
Ringkøbing

Nybyggeri på vej i Ringkøbing: Der skal være boliger på RAF-grunden

Engang var her udstillet biler. Nu skal der være boliger. Hovedindgangen til RAF-bygningen på hjørnet af Møllevej og Herningvej. Foto Jørgen Kirk.
Ejendomsinvestorerne Jens Bøndergaard og Anders Thygesen, Hvide Sande, har spændende planer for Herningvej 46.
Annonce

RINGKØBING: Flere centralt beliggende boliger ser ud til at være på vej i Ringkøbing.

Tirsdag kunne Dagbladet skrive, at ejendomsinvestorerne Jens Bøndergaard og Anders Thygesen, Hvide Sande, har købt Ringkøbing Automobil Forretnings (RAF) bygninger på Herningvej 46.

Nu fastslår Jens Bøndergaard, at tankerne går i retning af at opføre både leje- og ejerboliger på den store grund. Hvornår byggeriet skal begynde, kan han dog ikke sige noget om endnu.

- Det var ikke en ejendom, vi havde planlagt at købe, men så dukkede muligheden op. Siden vi overtog den, har jeg tit været forbi for at vejre atmosfæren og tænke over, hvordan vi kan bruge grunden, siger Jens Bøndergaard.

Tankerne går altså i retning af et boligbyggeri, formentlig målrettet det mere modne publikum, og med et fælles samlingspunkt, et orangeri eller lignende, hvor beboerne kan mødes på uforpligtende vis.

Men det er endnu alt sammen på tankestadiet, understreger Jens Bøndergaard.

Den store grund bliver på et tidspunkt ryddet for at give plads til nybyggeri af boliger.
Annonce

Mangel på boliger

Han er dog ikke i tvivl om, at beliggenheden forholdsvis centralt i Ringkøbing er gunstig.

- Vi mangler jo boliger i centerbyerne, også i Ringkøbing. Men før vi går videre, kræver det, at vi tænker os grundigt om, siger han.

Grunden har ikke bare huset automobilforretning men også bilværksted. Undersøgelser viser dog, at grunden ikke er forurenet i nævneværdig grad, så der venter næppe de to boligudviklere det store oprydningsarbejde, når de kommer dertil.

Politisk er der for tiden stor velvilje over for boligudviklingsprojekter i centerbyerne, hvor der adskillige steder er sket og sker såkaldte fortætninger, hvor eksempelvis tidligere erhvervsgrunde har ændret anvendelse til boligformål.

Dette gælder blandt andet Vaskerigrunden på hjørnet af Fjord Allé og Kongevejen i Ringkøbing, hvor opførelsen af en halv snes ejerboliger er ved at være afsluttet, og nærmeste nabo til RAF-grunden, hvor Per Green snart skal i gang med at bygge en halv snes lejeboliger, hvor der tidligere lå et pladeværksted.

Lige ved siden af RAF-bygningen er Per Green ved at opføre udlejningsejendomme.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi skal uddanne endnu flere pædagoger

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce