Annonce
Hvide Sande

Ny VVM for Vesterhav Syd sat i gang - også ny VVM for Nord overvejes

Visualisering: Energistyrelsen

Vattenfall foretrækker, at der også laves ny VVM-vurdering for Vesterhav Nord-møllerne, siger selskabet.

Annonce

Hvide Sande/Thyborøn: Processen med at lave et nyt VVM-tillæg for Vesterhav Syd-projektet er formelt blevet skudt i gang.

Energistyrelsen har fredag meddelt Vattenfall Vindkraft Vesterhav Syd P/S, at der nu sættes gang i VVM-processen.

- Nu skal der udarbejdes et VVM-tillæg, der omfatter det konkrete projekt, og først herefter kan Energistyrelsen træffe endelig afgørelse i sagen under inddragelse af den berørte offentlighed og med mulighed for klageadgang, fortæller Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Dermed kan Vattenfall gå i gang med at lave VVM-tillægget for Vesterhav Syds kystnære møller, som skal omhandle det konkrete projekt med den valgte mølletype og møllernes nøjagtige placering.

Det tidligere VVM-tillæg beskrev blot rammerne for projektet, hvilket blev underkendt af Energiklagenævnet, der ophævede etableringstilladelsen og sendte sagen tilbage til fornyet behandling i Energistyrelsen.

Annonce

Kan ikke gives tilladelse

Med startskuddet til Vesterhav Syd-VVM'en åbner Energistyrelsen samtidig op for, at Vesterhav Nord-projektet også skal igennem en fornyet VVM-vurdering med inddragelse af offentligheden.

I en pressemeddelelse skriver Energistyrelsen:

"Lighederne mellem de to havvindmølleprojekter Vesterhav Nord og Syd betyder endvidere, at der også for Vesterhav Nord kan blive tale om at gennemføre en fornyet VVM-vurdering med inddragelse af offentligheden. Det vil bero på en nærmere konkret vurdering".

- Som Vesterhav Nord-projektet ligger der nu, kan der ikke gives etableringstilladelse, siger Energistyrelsens pressechef Ture Falbe-Hansen.

Annonce

Foretrækker fornyet VVM

Michael Simmelsgaard for, direktør for Vattenfall i Danmark, siger:

- Vi er overbeviste om, at vi finder en god løsning, og Vattenfall er fuldt dedikeret til Vesterhav-projekterne. De bidrager betydeligt til Danmarks og Ringkøbing-Skjerns grønne omstilling med en forøgelse af den årlige danske elproduktion fra vind på cirka ti procent.

Om Vesterhav Nord siger han:

- Hvad angår Vesterhav Nord er det vigtigt for os at berørte naboer og lokalsamfundet inddrages og får mulighed for at komme til ordre. Derfor foretrækker vi, at der, som Energistyrelsen indikerer i deres udmelding, også på Vesterhav Nord gennemføres en fornyet VVM-vurdering.

Det store spørgsmål, siden Vesterhav Syd-projektet blev sat på pause af Energiklagenævnet, er hvor længe det vil tage at lave VVM-tillægget og gennemføre høringer og klagerunder.

Vattenfall vil ikke give et eksakt bud, men oplyser, at man har fået en indikation fra Energistyrelsen, og den er man ved at afdække konsekvenserne af.

Heller ikke pressechef Ture Falbe-Hansen hos Energistyrelsen vil give et eksakt bud.

Ifølge den oprindelige plan skulle de 20 kystnære møller ud for Holmsland Klit og de 21 ud for Thyborøn være i drift i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce