Annonce
Videbæk

Ny valgform trak folk af huse i Herborg-Nr.Vium: 'Det gik super'

60 borgere var mødt op for at vælge otte medlemmer af Herborg-Nr. Vium Menighedsråd. Foto: Poul Osmundsen.
60 borgere mødte op til menighedsrådsvalg, hvilket står i skærende kontrast til sidste valg, hvor Nr. Vium ikke kunne mønstre kandidater.
Annonce

Nr. Vium: Ved sidste menighedsrådsvalg kneb det gevaldigt at finde sognebørn i Nr. Vium, der ville indtræde i menighedsrådet – men denne gang var der ingen problemer. Omkring 60 borgere mødte i aftes op til menighedsrådsvalget, der fandt sted i Nr. Vium Sports- og Kulturcenter.

- Det gik super. Der var god tilslutning, og der var flere kandidater, end der var pladser, så vi fik sammensat menighedsrådet, siger menighedsrådsformand Leo Berwald.

Nr. Vium og Herborg har fælles menighedsråd og har henholdsvis tre og fem pladser, hvilket er betinget af indbyggertallet.

Annonce

Kandidater præsenterede sig

Efter formandens indledende orientering gik Herborg-borgerne i et lokale for sig, og Nr. Vium-borgerne det samme.

Derpå præsenterede kandidaterne sig og fortalte om deres intentioner med at sidde i menighedsrådet, hvorpå forsamlingerne gik over til afstemning.

Herborg valgte Villy Svinth, Maren Madsen, Jette Kjærgaard – alle nyvalgte – og Albert Dyrvig og Johannes Jakobsen, der fik genvalg. Som suppleanter blev Ella Poulsen og Jens Anton Nørremark valgt.


Det ser ud til, at det er lykkes at skabe mere interesse. En af de gode ting i det er, at man inden selve valget holdt et orienteringsmøde. Her havde vi også god tilslutning

Leo Berwald


Nr. Vium genvalgte Thue Kirkegaard Madsen og nyvalgte Helle Buhl og Marie Eriksen, der afløser Niels Olesen og Lene Mose. Ejnar Mikkelsen blev suppleant.

Leo Berwald hilser den nye valgform, som skal peppe demokratiet op og skabe mere folkelig interesse for menighedsrådene, velkommen.

- Det ser ud til, at det er lykkes at skabe mere interesse. En af de gode ting i det er, at man inden selve valget holdt et orienteringsmøde. Her havde vi også god tilslutning, og det var medvirkende til, at der kom flere borgere til selve valgaftenen, siger Leo Berwald, der i aftes takkede af efter 16 år i rådet.

Det nye menighedsråd har endnu ikke konstitueret sig, så hvem hans afløser på formandsposten bliver, er endnu ikke afgjort.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Behandlingshjemmet Schuberts Minde lukker: Forstander har sagt op - medarbejdere afskediges

Ringkøbing-Skjern

Mange nye smittede er unge og folk fra Skjern-kanten: Stigende smittetal får borgmester til at reagere

Annonce