Annonce
Ringkøbing

Ny undersøgelse: Her er det billigst at tage på stranden

På en dag som denne - med en himmel så blå - er det yderst populært at tage en tur på stranden i Søndervig, der gør sig godt i en ny, international prisundersøgelse. Arkivfoto: Henrik Breum

Online-rejseselskabet TravelBird har udregnet, hvad det koster at være turist på 327 strande i 90 lande. På den lange liste er der 11 danske strande - med stranden i Søndervig som den billigste i Danmark.

Søndervig: Hvis du vil have verdens billigste dag ved stranden, skal du vælge Cua Dai Beach i Vietnam. Men hvis du synes, at det alligevel ender med at blive en dyr fornøjelse inklusiv flybillet, kan du i stedet bare tage til Søndervig.

En ny, stor undersøgelse udarbejdet af online-rejseselskabet TravelBird viser således, at stranden ved Søndervig er den billigste at besøge i Danmark.

TravelBird har indsamlet lokale priser på en flaske solcreme, en øl, en flaske vand, en frokost på en strandbar, en is samt eventuel adgangsgebyr til stranden og mulige omkostninger til leje af en liggestol og en parasol.

Det er sket på 327 af de mest besøgte strande i 90 lande.

Ifølge TravelBird løber regningen for en typisk dag ved stranden i Søndervig op i 41,43 euro, hvilket svarer til knap 309 kroner. Det gør stranden vest for Ringkøbing til den billigste blandt de 11 danske strande, der figurerer i undersøgelsen.

Den dyreste, danske strand at besøge som turist er den ved Dueodde på Bornholm, hvor der skal afsættes knap 380 kroner i dagsbudgettet, hvis man ønsker sand mellem tæerne.

Jeg er glad og stolt på byens vegne, for det viser jo, at vi leverer værdi for pengene

Thomas Hansen, medejer af Meny-supermarked, Søndervig

Dyre og billige strande

Online-rejseselskabet TravelBird har undersøgt prisniveauet på 327 af de mest besøgte strande i 90 lande - for at finde ud af, hvad en typisk dag ved stranden koster.Den billigste strand er - ifølge undersøgelsen - Cua Dai Beach i Vietnam med en samlet pris på 100 kroner.

På anden- og tredjepladsen ligger også strande i Vietnam, mens de øvrige strande på en top-ti over de billigste ligger i enten Indien eller Egypten.

Verdens dyreste strand er Anse Vata i Ny Kaledonien, hvor en dagsudflugt beløber sig til cirka 585 kroner - næsten lige så dyr er den italienske strand Finale Ligure.

De øvrige strande på en top-ti over de dyreste ligger i Japan, USA, Frankrig, Australien og Norge.

Der er 11 danske strande med i undersøgelsen, der udpeger Søndervig som den billigste destination i Danmark - i international målestok er stranden i den vestjyske badeby placeret som nummer 130.

De tre dyreste strande at besøge i Danmark ligger i Dueodde på Bornholm, i nordjyske Blokhus og på Rømø i Vadehavet.

På den sidste onsdag i maj var Karen og Rikke Jensen taget fra Brande til vestkysten for at nyde strandlivet i Søndervig. Frokosten medbragte mor og datter selv, men de var oppe i byen for at købe en is og shoppe lidt. Arkivfoto: Henrik Breum
Annonce

Fri adgang til naturen

Thomas Hansen, der er medejer af Meny-supermarkedet i Søndervig, er naturligvis godt tilfreds med resultatet af undersøgelsen:

- Jeg er glad og stolt på byens vegne, for det viser jo, at vi leverer værdi for pengene, siger han.

Thomas Hansen hæfter sig også ved, at stranden i Søndervig i 2014 blev kåret som Danmarks bedste:

- Det er da fantastisk både at kunne være den bedste og den billigste, lyder det fra købmanden.

En god strand har de givetvis også på den lille ø Ny Kaledonien, der ligger pænt alene ude i Stillehavet sådan cirka 1500 kilometer øst for Australien.

Ud over den lange rejse dertil kommer man også til at betale prisen, hvis man vil en tur på stranden - især, hvis det er Anse Vata Beach, der tager titlen som den absolut dyreste i verden i den nye undersøgelse.

Ifølge TravelBird vil en tur på stranden ved Anse Vata løbe op i 585 kroner - altså 276 kroner dyrere end i Søndervig.

- Generelt i Danmark skal vi også huske på, at vi alle har lige adgang til naturen, og det koster ingenting, siger Meny-medejer Thomas Hansen.

På Anse Vata er det såkaldte facilitetsgebyr, der omfatter adgang til stranden samt leje af solvogn og parasol, alene opgjort til over 200 kroner.

Pris på øl og solcreme

Online-rejseselskabet TravelBird har undersøgt, hvad en typisk dag ved stranden koster - ved at indhente priser på dette fra 327 strandområder i 90 lande:En flaske med 200 ml solcreme faktor 30.

En halv liter vand på flaske.

En øl på flaske (33 cl) fra et internationalt bryggeri.

Et styk færdigpakket is fra et kendt mærke.

En frokost for én person i en strandbar eller i en restaurant tæt på stranden - inklusiv en drikkevare og en dessert.

Et muligt entrégebyr til stranden samt leje af en liggestol og tilhørende parasol.

Annonce

Dyr øl på norsk strand

Ifølge Fiona Vanderbroeck, rejsechef hos TravelBird, har brugen af sociale medier ændret vores måde at opdage verden på:

- Rejsende bruger nu Instagram, Facebook og Pinterest som et værktøj til at lede efter autentiske og lokale oplevelser - eller for at få øjnene op for tidligere ukendte destinationer, siger Fiona Vanderbroeck, der håber, at virksomhedens nye prisindex "vil kunne hjælpe rejsende til at vælge den rigtige strand."

Hvis man udelukkende opererer ud fra prisen på en øl på flaske, er det nok ikke lige Mjellestranden i Norge, man skal vælge, da en kold fra kassen - ifølge undersøgelsen - koster 63 kroner.

I den modsatte ende af øl-barometret ligger Soma Bay i Egypten, hvor man kan nøjes med at lægge knap fem kroner på disken.

På Cua Dai Beach i Vietnam, hvor det altså er muligt at få sig verdens billigste strandoplevelse, er prisen for en øl fra et internationalt bryggeri prissat til små 12 kroner.

Den samlede regning for en dag i de eksotiske omgivelser inklusiv også liggestol, parasol, is, frokost, vand og solcreme beløber sig til blot 100 kroner.

Annonce
Navne For abonnenter

Efterskoleforstander gennem 34 år springer ud som forfatter: - Om 50 år er bogen fuld af gode historier for mine oldebørn

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sofus fra 5. klasse på Højmark Skole: - Det er meget vigtigere for mig at komme til håndbold igen end at komme tilbage i skolen

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Annonce