Annonce
Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

Mere end 200 mødte op hos Videbæk Kunstpavillion, da der var bogudgivelse og præsentation af en ny Arne Haugen Sørensen-udstilling lørdag. På talerlisten var blandt andet biskop Elof Vestergaard fra Ribe og kunstneren selv. Foto: Lars Egelund
Tanker før og efter kunsten var temaet ved ny ophængning på Videbæk Kunstmuseum.

VIDEBÆK: Selvom der var en ny ophængning af Arne Haugen Sørensens kunst på Videbæk Kunstmuseum og Arne Haugen Sørensen Museum lørdag, så var det tankerne om kunsten, der fyldte mest. Ved samme stund blev to bøger om hans kunst nemlig udgivet.

Arne Haugen Sørensens maleri ”Den Store Fortælling”, der hænger i Aarhus Valgmenighedskirke i Åbyhøj, er omdrejningspunktet for en bog af samme navn, hvor ni biskopper og en emeritus har skrevet deres tanker om elementerne i det religiøst inspirerede maleri.

Bogen blev præsteret lørdag, hvor også bogen ”Korset og Himmelstigen”, der ligeledes handler om et maleri af Arne Haugen Sørensen, blev præsenteret.

Mere end 200 mødte op hos Videbæk Kunstpavillion, da der var bogudgivelse og præsentation af en ny Arne Haugen Sørensen-udstilling lørdag. På talerlisten var blandt andet biskop Elof Vestergaard fra Ribe og kunstneren selv. Foto: Lars Egelund

Enighed om uenighed

- Bogen handler om den uenighed som Arne Haugen og Leo Tandrup, der sidder i menighedsrådet i den kirke i Horsens, der bestilte maleriet, havde. De havde en lang mailkorrespondance om billedet, fortæller Erling Damgaard, der er bestyrelsesformand i museet.

De blev ikke enige om maleriet, men de blev enige om at offentliggøre deres uenighed i en bog, hvor læserne kan få et indblik i de to mænds syn på kunst og på maleriet, som i dag hænger i Videbæk.

Både kunstneren selv, Leo Tandrup, biskop Elof Westergaard og mindst 225 andre tog deltog i arrangementet lørdag eftermiddag, hvor der udover taler også blev budt på musikalske indslag.

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dansk gymnastiktøj er et eksport-hit

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce