Annonce
Erhverv

Ny turistdirektør glæder sig: Vestjyder opleves som imødekommende og venlige over for turister

Klimaet er der ikke så meget at gøre ved; til gengæld er turisterne glade ved vestjydernes imødekommenhed over for dem, viser ny turistanalyse - og det glæder Destination Vesterhavets nye direktør, Liv Thøger-Aldahl. Pressefoto.
Liv Thøger-Aldahl har fået et positivt indtryk af Destination Vesterhavet, som hun har stået i spidsen for siden årsskiftet. Men det er vigtigt at videreudvikle destinationen, og hun har allerede fokus på nogle områder, hvor hun mener, der kan ske forbedringer

HVIDE SANDE: Liv Thøger-Aldahl, direktør for Destination Vesterhavet, der lige er flyttet til lokalområdet, kan sagtens nikke genkendende til det, der står at læse i Dansk Kyst- og Naturturismes tilfredshedsundersøgelse.

- Hele 92 procent i gæsteanalysen er tilfredse med den særlige atmosfære og det lokale liv. Jeg har netop selv oplevet de mange glade jule- og nytårsgæster i min nye destination. Som ny tilflytter er jeg også selv blevet glædeligt overrasket over kombinationen af de mange vinter outdoor-muligheder ved havet og i naturen samt helårshandelslivet i eksempelvis Ringkøbing og Varde, siger Liv Thøger Aldahl, der tiltrådte den nye direktørstilling ved årsskiftet.

Som omtalt i Dagbladet i søndags viser undersøgelsen, at turisterne i vort område generelt er tilfredse med, hvad de møder; men den viser også, at blandt de 38 destinationer, der er med i undersøgelsen, klarer nogle af Destination Vesterhavets sig mindre godt; især Søndervig, Hvide Sande og Ringkøbing halter.

Liv Thøger Aldahl hæfter sig ved, at gæsterne generelt har et positivt indtryk af destinationen. Hun glæder sig især over, at gæsterne giver udtryk for, at lokalbefolkningen tager venligt imod dem. Faktisk nævner 90 procent den generelle venlighed, de møder.

- En imødekommende og venlig befolkning betyder meget, når det kommer til gæsternes ferieoplevelser. Det er noget af det, som vi husker bedst, og fortæller andre om. Derfor er jeg glad for, at vi kommer stærkt ud på netop dét parameter, siger Liv Thøger Aldahl.

Annonce

Fokus på svagheder

Turisterne vurderer dog ikke alt lige positivt. Vejret og prisniveauet i Danmark trækker i negativ retning, men det er gengangere, som er landsdækkende udfordringer, påpeger Liv Thøger-Aldahl.

Service i forhold til prisniveauet skal også ses i lyset af, at hovedparten af destinationens gæster kommer fra Tyskland, hvor prisniveauet er lavere, påpeger hun, og understreger, at den nye Destination Vesterhavet vil have yderligere fokus på de parametre, hvor destinationen sakker bagud i analysen, så snart organisationen er landet i det nye set up i Hvide Sande.

- Jeg er lige tiltrådt, så jeg skal have sat mig godt ind i forholdene. Men umiddelbart ser jeg nogle områder, hvor vi kan gøre noget for at løfte turisterne oplevelse af destinationen.

- Vi kan forhåbentlig forbedre toiletforholdene i ferieområderne; vi kan satse på et bredere udbud af gode spisesteder med for eksempel Vesterhavs-bistromenuer, hvor der er anvendt enkle gode råvarer samt langbordsbespisninger med forhåndstilmelding, som ikke er så omkostningstunge for restauranter og cafeer. Og så kan vi udvikle kommunikationen i forhold til turisterne ved blandt andet at se på den digitale kundeservice, siger Liv Thøger-Aldahl.

Et område, hun også venter sig meget af, er erfaringsudveksling mellem de to tidligere feriedestinationer i Ringkøbing-Skjern og Varde:

- Helt overordnet klarer Destination Vesterhavet sig godt, men det er vigtigt at sikre, at vi ikke hviler på laurbærrene, og hele tide videreudvikler os, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Annonce