Annonce
Ringkøbing

Ny turistattraktion: Flertal giver lov til æggemuseum og gårdbutik på Søndervig Landevej

Jette Jakobsen, der driver strudsefarm, vil åbne æggemuseum og gårdbutik på ejendommen Søndervig Landevej 10, som hun ejer. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Indehaveren af Jettes Strudsefarm får ja af politikerne til at indrette ejendom med museum og gårdbutik, men trafikforholdene skal sikres
Annonce

Holmsland: Det vestjyske ferieland kan meget vel snart blive beriget med endnu en attraktion.

Et flertal i teknik- og miljøudvalget har tirsdag sagt ja til, at der må etableres en gårdbutik og et æggemuseum ved Søndervig Landevej 10. Ejendommen er en nedlagt landbrugsejendom, og butik og museum skal indrettes i nedlagte avls- og driftsbygninger.

Det er Jette Jakobsen, der driver Jettes Strudsefarm, som står bag ansøgningen.

”Vi ville meget gerne kunne åbne en gårdbutik ved Søndervig Landevej 10 med vores produkter fra strudsefarmen ved Tambjergvej 12. Et af hovedpunkterne vil dreje sig om æg. Vi vil indrette en lille eksisterende bygning som et slags museum (alt om æg), og samtidig kan man købe æg fra strudsen, nanduen, emuen, høns, løbeænder osv. Gårdbutikken selv, har vi planlagt i eksisterende stald”, hedder det i ansøgningen til kommunen.

Annonce

Administration bekymret

Ved det forrige møde i teknik- og miljøudvalget tøvede politikerne med at tage stilling og forlangte sagen undersøgt nærmere, da administrationen var og stadig er bekymret for trafiksikkerheden.

Æggemuseet (med rød ring) bliver nabo til en anden attraktion på Søndervig Landevej, nemlig Adventure Park. Foto: Rksk

”Administrationen får en del henvendelser om ønsker til indretning af forskellige former for butikker, cafeer eller forlystelser udenfor byområder, hvor der typisk er områder, der er udlagt til sådanne formål. Især er der ønsker om disse aktiviteter i områder med mange turister… I de fleste tilfælde er der tale om aktiviteter på ejendomme, der har udkørsel til kommuneveje, og her kan de trafiksikkerhedsmæssige forhold være en vigtig faktor, forklarer administrationen og fortsætter:

”Navnlig på strækningen mellem Ringkøbing og Søndervig, hvor der i perioder er høj trafikintensitet, er det administrationens vurdering, at der skal meddeles afslag til den ændrede anvendelse af overkørsel til aktiviteter, der medfører en ikke uvæsentlig forøgelse af til- og frakørsler til den pågældende ejendom”.

Annonce

Bedre udsyn

Administrationen fraråder altså politikerne at sige ja, men det gjorde et flertal alligevel.

- Vi gav tilladelse på det vilkår, at der ved vejen etableres en fem meter bred bræmme, hvor man kan se 200 meter til hver side. Der skal i så fald ryddes noget bevoksning, og så skal bilerne køre ind på ejendommen og parkere dér, så vi får dem væk fra vejen, siger udvalgsformand John G. Christensen, der havde et flertal på fem bag sig.

Niels Rasmussen (SF) sagde nej, og løsgænger Svend Boye Thomsen var fraværende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Vi tager skraldet

Ringkøbing-Skjern

Vi blev færre vestjyder i 2020: Faldet i befolkningstallet tog for alvor fart i corona-året

Annonce