Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ny strategi: Ansatte i hjemmeplejen og på ældrecentre bliver tilbudt corona-test

- Vi kan glæde os over et samarbejde med regionen, der bare fungerer, og hvor vi bruger hinandens kompetencer til mest mulig gavn for borgerne, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard (V), der her er fotograferet ved et corona-pressemøde hos Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro fredag formiddag. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
I løbet af den seneste uge har Ringkøbing-Skjern Kommune bevæget sig ind i gruppen af kommuner, der er hårdest ramt af smittede personer med covid-19 i Danmark. Derfor gennemfører kommunen nu test af raske ansatte i hjemmeplejen og på ældrecentre.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Torsdag var tallet nul, men ellers har de daglige opgørelser over nye smittetilfælde i Ringkøbing-Skjern Kommune kun peget i den forkerte retning og bragt kommunen op på et såkaldt incidenstal på 60.

Det svarer til, at der inden for de seneste syv dage er 60 smittede per 100.000 borgere, og dermed ligger kommunen nu i mørkerød zone.


Vores plejepersonale har kontakt til sårbare borgere, der risikerer at blive meget alvorligt syge, hvis de rammes af covid-19.

Hans Østergaard, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune


- Vores plejepersonale har kontakt til sårbare borgere, der risikerer at blive meget alvorligt syge, hvis de rammes af covid-19. Det ønsker vi for alt i verden at undgå. I lyset af de høje, lokale smittetal er det godt, at den systematiske test af plejepersonalet kan fange, hvis der er nogen i personalet, der er smittede af virusset uden at vise symptomer, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard (V).

I kommunens daglige dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om smittetallet er det blevet anbefalet at iværksætte en rød teststrategi. Den udspringer af en aftale mellem regeringen, KL og Danske Regioner om jævnlige test af personale i hjemmeplejen og på ældrecentre - testordninger, som kan sættes i gang ud fra en konkret vurdering af udbredelsen af smitten lokalt.

- Den anbefaling følger vi naturligvis, og vi kan i den sammenhæng glæde os over et samarbejde med regionen, der bare fungerer, og hvor vi bruger hinandens kompetencer til mest mulig gavn for borgerne, tilføjer Hans Østergaard.

Annonce

På tur i otte dage

Konkret stiller Region Midtjylland en bil, diverse udstyr samt testpersonale til rådighed. Dette suppleres af kommunens eget korps af seks sygeplejersker fra hjemmeplejen, som er uddannet til at pode for smitte.

Fra tirsdag 29. september vil testbilen starte sin rute rundt til ældrecentre, plejehjem og hjemmeplejen i kommunen. Over et forløb på otte dage vil alle raske medarbejdere uden symptomer have haft mulighed for at blive testet.

Det er frivilligt, om man som ansat ønsker at tage imod tilbuddet.

- Testbilen er et supplement til det, vi allerede gør. Udviser man som ansat symptomer, så går vejen som hidtil gennem egen læge, siger Anja Thoft Bach, der fagchef i afdelingen for sundhed og omsorg.

Der har tidligere på måneden været et tilfælde af smitte blandt ansatte, hvor en ansat på Tim Plejehjem fik symptomer og viste sig at være covid-19-smittet. Det igangsatte test af alle beboere og ansatte samt yderligere skærpede forholdsregler.

- Vi har nu fået testresultaterne ind, og de viser, at smitten heldigvis ikke har bredt sig til beboerne, hvilket siger mig, at vi har et personale, som er meget påpasselig med at overholde gældende forholdsregler og i det hele taget at gøre alt, der står i deres magt, for at skærme vores mest sårbare borgere fra smitten, tilføjer Anja Thoft Bach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavlere sværtet uden grund: Statens Seruminstitut sendte ikke spørgeskema til avlernes e-bokse

Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Annonce