Annonce
Ringkøbing

Ny sorggruppe i Ringkøbing: - Vi har selv manglet et sted, hvor vi kunne snakke

Det er her i Medborgerhuset i Ringkøbing, at den nye sorggruppe holder til. Foto: Cecilie Bisgaard.
Annonce

Ringkøbing: Den 1. oktober starter en ny sorggruppe for voksne op i Ringkøbing-Skjern Medborgerhus. Gruppen er arrangeret af Medborgerhuset, Ældresagen og Røde Kors.

- Det er en gruppe for mennesker, der har mistet et menneske, det stod dem nært. Om det så er et barn, en ægtefælle eller en god ven. Du kommer og har mulighed for at møde nogen i samme situation. Folk får mulighed for at fortælle, hvad der har gjort, at de har lyst til at komme, og hvorfor de har brug for det, siger Karen Markussen, der sammen med Karin Toft Dideriksen står for sorggruppen.

- Det er et forum, hvor der er plads til følelser, og man kommer ikke til at føle sig forkert med de følelser, som man har. Det er også en gruppe, hvor man har tavshedspligt, siger Karen Markussen.

- Vi har selv været i den situation, hvor vi har mistet nogen, der stod os meget nær, og på det tidspunkt manglede vi en gruppe, hvor vi kunne gå hen med det og snakke om det, siger hun.

Sorggruppen mødes 10 gange fra oktober til februar, og hver gang tager to timer. Dog varer det to og en halv time første gang. Sorggruppen bliver kun til noget, hvis minimum seks personer deltager. Lige nu har tre meldt sig. Det koster 300 kroner, som dækker forplejning i form af kaffe, te, vand og kage eller frugt.

- Vi har en forventning om, at hvis man melder sig til, så kommer man hver gang. Der sker noget med dynamikken i gruppen, hvis man kun kommer hver anden gang. Man forpligter sig over for andre. Det er nogle meget personlige ting, som man deler. Ellers er der ingen forudsætninger for at komme. Det er ligemeget, om man har mistet for 14 dage siden eller for fem år siden. Man kan stadig have sorg i sig, siger Karen Markussen.

Man tilmelder sig ved at kontakte Karen Markussen på 2635 1560 eller karen_markussen@hotmail.com eller Karin Toft Dideriksen på 2329 9782 eller karintd@gmail.com.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

KD’s vælgererklæringer er i hus: - En milepæl på vejen mod Folketinget

Annonce