Annonce
Ringkøbing

Ny skolestruktur i Ringkøbing: Kommunen får ros af ligebehandlingschef

- Det er glædeligt, fordi det bekræfter vores hensigt med, at vi vil skabe lige muligheder for alle, der bor i Ringkøbing, uanset deres baggrund. Alle børn i Ringkøbing skal have samme mulighed for god personlig og faglig udvikling, siger udvalgsformand Trine Ørskov. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Fordeling af tosprogede på de to skoler i Ringkøbing er godt for integrationen, lyder det fra Institut for Menneskerettigheder.
Annonce

RINGKØBING: Forslaget om at lægge Ringkøbing Skole og Alkjærskolen sammen for at undgå for høj koncentration af tosprogede elever på Alkjærskolen, får ros fra Institut for Menneskerettigheders ligebehandlingschef Maria Ventegodt.

- Nu kender jeg ikke den konkrete plan, men som udgangspunkt er det et positivt tiltag, siger Maria Ventegodt.

Sagen er aktuel, fordi instituttet i disse dage har indgivet en klage over Herning Kommune til Ligebehandlingsnævnet.

Her har Herning Kommune oprettet en skoleafdeling i et område med mange tosprogede børn, fordi der var for mange tosprogede børn på Herningsholmskolen.

Det, mener instittuttet, er en ulovlig forskelsbehandling på grund af etnicitet, men tiltaget i Ringkøbing er et eksempel på en god løsning, mener Maria Ventegodt.

Hun synes, at det er fantastisk, at man spreder etniske minoriteter ud over byen. Det vil nemlig være dårligt for integrationen, hvis eleverne blot bliver koncentreret et sted, og det kan give børnene en oplevelse af at være anderledes i forhold til deres etnicitet.

Det sker ikke, hvis børnene er blandet på tværs af baggrund.

- Vi ved fra forskningen, at der er en god klassekammerateffekt, som også er vigtig for undervisningen. Det er godt at blande ressorcestærke og ressorcesvage elever, hvor de stærke kan være gode klassekammerater for de svage. Det giver også eleverne en forståelse af, hvem der bor i Danmark. Det går ikke ud over de ressourcestærke, hvis der bare ikke er for mange ressourcesvage i klassen, forklarer Maria Ventegodt.

Udmeldingen modtages positivt hos formand for børne- og familieudvalget Trine Ørskov (S).

- Det er glædeligt, fordi det bekræfter vores hensigt med, at vi vil skabe lige muligheder for alle, der bor i Ringkøbing, uanset deres baggrund. Alle børn i Ringkøbing skal have samme mulighed for god personlig og faglig udvikling, siger Trine Ørskov.

Udvalget har besluttet, at skolesammenlægningen træder i kraft 1. august 2020. Inden skal byrådet dog sige ja, men det sker formentlig til februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Planteavlselever er klar

Tarm

18-årig standset uden kørekort

Annonce