Annonce
Ringkøbing

Ny skoleleder vil hellere følge Marguerit-ruten

Jesper Bjerresgård, der bor i Sdr. Nissum, er den nye skoleleder på Stadigl-Vedersø Friskole. Foto: Mikkel Jezequel
Jesper Bjerresgård vil gøre Stadil-Vedersø Friskole endnu bedre til det, som skolen allerede kan.

STADIL-VEDERSØ: Når klokken ringer ind første gang efter sommerferien, vil det være 45-årige Jesper Bjerresgård, der tager imod eleverne på Stadil-Vedersø Friskole. Han er blevet ansat som nye skoleleder på friskolen.

- Min rolle bliver at køre skolen videre i den ånd og kultur, der allerede er. Jeg skal gå på opdagelse i, hvordan det kan blive bedre, fortæller Jesper Bjerresgård, der bor i Sdr. Nissum med sin familie.

Han er uddannet på Nr. Nissum Seminarium og har undervist på Bøvling Friskole og Thyborøn Efterskole. I Lemvig kom han siden med i en projektgruppe, der stablede heldagstilbuddet Bjerget på benene. Her får børn, der ikke kan rummes i den almindelige skole, undervisning på deres præmisser.

Annonce

De seneste fire år har han været ved Specialkompetence Holstebro, der underviser børn med autisme. Samtidig har Jesper Bjerresgård fulgt Holstebro Kommunes uddannelsesprogram ”Morgensdagens Ledere”, så han føler sig godt rustet til at begynde i sit første lederjob.

Rette vinkler

Stadil-Vedersø Friskole tiltaler ham, fordi friskolens værdier matcher hans egne.

- Skolen har mange ting i sit værdigrundlag, som jeg sætter højt, siger Jesper Bjerresgård og nævner den grundtvig-koldske tankegang med fokus på børnenes kreativitet, trivsel og gode fællesskaber.


Selvfølgelig skal vi nå læringsmålene, men hvor folkeskolen ikke kan afvige kursen, så at sige, kan vi tage Marguerit-ruten og være kreative.

Jesper Bjerresgård, nu skoleleder ved Stadil-Vedersø Friskole


Hans erfaring fra friskole-verdenen og specialundervisningen har lært ham, at der findes masser af forskellige måder at udvikle børn og give dem læring. Så når han ser, at børnene på friskolen selv har været med til at bygge siddepodiet i et auditorium, begejstrer det ham.

- Hvis du spørger et af børnene om, hvad Pythagoras sætning er, vil de nok ikke kunne huske det, men hvis de vil kunne huske, at de skulle regne rette vinkler ud for at kunne bygge podiet, siger han.

Annonce

Blomstervejen

Netop det, at børnene lærer, samtidig med at de bruger tingene i praksis, er han fortaler for. For børn lærer på mange måder og på forskellige måder.

- Vi skal tage det enkelte barn ved hånden og gå i den retning, det har brug for. Vi er som friskole ikke bundet op på samme måde som i folkeskolen. Selvfølgelig skal vi nå læringsmålene, men hvor folkeskolen ikke kan afvige kursen, så at sige, kan vi tage Marguerit-ruten og være kreative, siger Jesper Bjerresgård.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

70-årige Ove har fisket fra Tyskerhavnen i over 50 år: Jeg ville være glad, hvis laksefabrikken blev væk

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Freja kunne ikke få en dagplejeplads til datteren Saga: Nu kæmper Hvide Sande for en vuggestue

Navne For abonnenter

Christina fra Skjern fandt en konkylie på stranden: Det fund har sendt hende i det internationale modemagasin Vogue

Debat

Troen og tvivlen: Inger skal opstå fra de døde, siger Johannes. Hvis blot der er én af de tilstedeværende, der har troen!

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Danmarkspremiere: Arkitekt Flemming Bay-Jørgensen designer stole af vand-rør og andre glimt fra Gamle Dage

Nu sker det: Hvem bliver ny formand for Dansk Folkeparti? Snart er det afgjort

Sport For abonnenter

Nogen jagter det perfekte slag hele livet: Jytte fra Hover lavede 'hole in one' to gange på fire måneder

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Ringkøbing-Skjern

Kjoleforretning offentliggør video af fræk tyv: - Jeg ved godt, det er ulovligt

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Ringkøbing

Samler underskrifter mod Raunonia: Så mange har nu skrevet under

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Navne

Stauning Whisky-direktør er ny klummeskribent: Man skal passe på med at sige nej til ting, fordi man tænker på, hvad der kan gå galt

Annonce