Annonce
Ringkøbing-Skjern

Nu ryger de sidste to minkfarme: Niels Chr. Poulsen er nabo til det første coronatilfælde i Holstebro

Seks farme er foreløbigt ramt af corona i Ringkøbing-Skjern, mens det første tilfælde torsdag blev bekræftet i Holstebro. Det er ikke blot de smittede farme, der skal aflives. Det samme skal alle farme i en radius af 7,8 kilometer. Det koster nu en af landets største farmere sine sidste besætninger. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Niels Christian Poulsen fra No, der ind til fornylig kunne kalde sig en af landets største minkavlere, mister nu sine sidste to minkfarme ved Bur.

Det stod klart, efter myndighederne i går konstaterede coronasmitte på den første farm i Holstebro Kommune.

Dermed er 33 års arbejde i minkbranchen sat på ufrivillig pause.

Den ramte farm ved Holstebro er nabo til 18-20 farme, som nu også skal slås ned, fordi de ligger i den såkaldte dødszone i en radius af 7,8 kilometer fra den smittede farm. To af nabofarmene bliver drevet af Niels Christian Poulsen og hans søn. De skal nu vinke farvel til 16.000 mink på den ene farm og 13.000 på den anden.

I forvejen har Poulsen mistet sine syv farme i Ringkøbing-Skjern. De seks må lade livet, fordi de er naboer til en coronasmittet farm, mens en enkelt af hans farme selv blev ramt af smitte.

Det rammer særlig hårdt, at de to farme ved Bur nu også ryger, fortæller han til Dagbladet Holstebro.

- Det er de avlsdyr, som vi skulle bruge næste år, der er på Burmølle, og som nu skal væk. Så det bliver meget svært at skaffe nye avlsyder, konstaterer Niels Christian Poulsen.

- Smitten er helt ude af kontrol. Jeg er ikke i tvivl om, at fugle spreder smitten, men det har myndighederne været alt for længe om at erkende, siger han.

Poulsen har dog fortsat en ambition om at starte op igen med nye avlsdyr. Lige nu er det dog umuligt at få information om, hvornår der kan sættes nye dyr ind på farmene. Derfor tør ingen købe nye avlsdyr. Til gengæld forventer han, at prisen på avlsdyrene vil blive høj, fordi efterspørgslen vil stige, har han tidligere vurderet.

Seks farme i Ringkøbing-Skjern er foreløbigt konstateret ramt af coronavirus, mens yderligere én er under mistanke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Gør dig klar til store test-weekend: Regionen reserverer tusindvis af testtider til Ringkøbing-Skjern

Annonce