Annonce
Danmark

Ny reportagebog på vej: Anders Agger skriver om den helt store kærlighed

Journalist Anders Agger fra Ringkøbing (t.v.) har skabt den nye bog om 'Kærlighed' i tæt samarbejde med fotograf Mingo Nørager fra Herning. Foto: Natasja Nørager
I samarbejde med fotograf Mingo Nørager har journalist Anders Agger skabt bogen 'Kærlighed,' der udkommer på tirsdag.
Annonce

Danmark: - Jeg er snart 56 år. Og jeg ved cirka ingenting om kærlighed.

Sådan lyder de første linjer i prologen til bogen 'Kærlighed,' der 27. oktober udkommer på Politikens Forlag.

Men et og andet ved han, tv-journalist Anders Agger, der mest af alt er kendt for sine dokumentarprogrammer på DR. For han er manden, der har siddet ved tasterne og forfattet det 315 sider store værk.


De mange medvirkende har tvunget os helt ud til kanterne i samtalerne, når vi ud på aftenen har fundet os selv på en tilfældig Q8 i Danmark for at tanke op til hjemturen med chokofanter og generelt mistrøstig kaffe.

Anders Agger, journalist og forfatter


'Kærlighed' er bygget op af 20 enheder, og blandt de, der bidrager, er navne som psykolog og forfatter Renée Toft Simonsen, sanger og sangskriver Tina Dickow, Folkeklubbens frontmand, Kjartan Arngrim, forfatter Stine Pilgaard og Stig Møller, der i 1966 var med til at skabe rockbandet Steppeulvene.

Med i bogen er også en række ukendte danskere, der ligeledes har noget på hjerte.

Annonce

Et ordentligt menneske

- De mange medvirkende har tvunget os helt ud til kanterne i samtalerne, når vi ud på aftenen har fundet os selv på en tilfældig Q8 i Danmark for at tanke op til hjemturen med chokofanter og generelt mistrøstig kaffe. Fordi, de har nuanceret og udfordret os: fra Nørrebro til Sædding lidt uden for Skjern, skriver Anders Agger i slutningen af sin prolog.

Med det lille vi henviser Anders Agger til fotograf Mingo Nørager, der med sine portrætter gør 'Kærlighed' til en storladen reportagebog, hvor der også på billedsiden er kræset for detaljen.

Som nu på Island, hvor makkerparret besøgte Tina Dickow og hendes ægtemand, Helgi Jonsson.

Han er blandt andet citeret for dette i bogen:

- Mange har opfattelsen af, at Tina er chefen. Men det er forkert. Det her går begge veje. Vi under hinanden succes. Der er ikke skyggen af jalousi imellem os. Det er en kæmpe ressource i vores parforhold. At vi lader den anden være sig selv. Og der er Tina helt ren. Hun er et ordentligt menneske, der forsøger at forstå alle motiver og argumenter.

Under arbejdet med at skrive de mange fortællinger i 'Kærlighed' har Anders Agger haft orlov fra sit job hos Danmarks Radio.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce