Annonce
Tarm

Ny præst sagde goddag, inden kirken lukkede

Foruden provst Poul Ivan Madsen (tv.) var sognepræst Birgitte Nør Jahn og sognepræst Simon Høgsbro Larsen (th.) til stede ved Bo Gimms indsættelse. Foto: Christian Agerskov Munk
Bo Gimm tog søndag på indsættelsestur i flere af Tarm Pastorats kirker - han er ny præst i Hoven og Ådum og ser frem til at blive lokal.
Annonce

Tarm: Det kunne lige nås på et hængende hår.

Indsættelsen af en ny præst i Tarm Pastorat, inden Tarm Kirke lukker i næsten et helt år.

Det er 56-årige Bo Gimm, der har fået præsteembede i pastoratet, hvor han primært vil være tilknyttet Hoven og Ådum sogne. Han tog søndag på en turne i nogle af kirkerne, så sognebørnene kunne hilse på den nye mand i præstekjolen.

Bo Gimm er allerede midt i december flyttet ind i præsteboligen i Hoven med fru Hanne og familiens yngste, Camilla på 20 år, der bor hjemme, inden hun skal på udlandsrejse. Og denne første søndag i den nye år, helligtrekongers søndag, var første arbejdsdag for den nye præst, der i sin tid begyndte sin præstegerning på Fyn, inden han senest i 19 år har været præst i Fredens Sogn i Herning.

- Vi har fire unger, og nu er den sidste omtrent fløjet fra reden. Selvom hun stadig bor hjemme, har hun ikke brug for barndommens gade på samme måde som tidligere, så nu er vi fri til at gøre, hvad vi vil. Det, jeg gerne ville, var at slutte i et lille samfund igen, som jeg i udgangspunktet holdt rigtig meget af ved at være i de små sogne på Fyn, fortalte Bo Gimm.

Annonce

Tre gudstjenester på én dag

Dagen begyndte klokken 9.00 i Tarm Kirke, hvor provst i Skjern Provsti Poul Ivan Madsen bød velkommen til den nye mand på holdet og officielt indsatte Bo Gimm ved at oplæse et brev fra biskop Elof Westergaard. Biskoppen var nemlig ikke selv tilstede på grund af coronarestriktionerne.

Samme restriktioner fik også indflydelse på selve indsættelsesgudstjenesten. I Tarm Kirke måtte der nemlig denne søndag højst befinde sig 50 personer, og gudstjenesten måtte højst vare 30 minutter. Desuden var den fælles salmesang afløst af et orgel-interludium, der parafraserede over ”Dejlig er den himmel blå”.

Annonce

Ledte og fandt

Herefter tog Bo Gimm hul på sin første prædiken i sit nye pastorat, hvor han oplæste fra Matthæusevangeliets fortælling om de tre vise mænd fra østerland, der tog ud for at lede efter og sidenhen fandt det lille jesusbarn i en stald. På samme måde, som han selv havde ledt efter - og fundet - et nyt præsteembede i Tarm Pastorat.

- Tak, at jeg har fået lov til at finde jer, lød ordene fra den nye præst med en dyb og rund stemme til de tilhørende.

Ny sognepræst i Hoven og Ådum Bo Gimm ser frem til at blive en del af lokalsamfundet. Foto: Christian Agerskov Munk

Kort efter var gudstjenesten slut, for der var gået omtrent en halv time. Bo Gimm fik dog mulighed for at prædike en smule mere denne søndag, for efter en kop kaffe med medlemmer af menighedsrådet og kollegerne gik turen videre først til Ådum Kirke og siden Hoven Kirke, hvor der også fandt korte indsættelsesgudstjenester sted.

Annonce

Glæder sig til at blive lokal

Dog nåede den nye præst at veksle et par ord med Dagbladets reporter, hvor han fortalt, at han glæder sig til at lære sin nye hjemegn og borgerne bedre at kende.

- Det, der fangede min opmærksomhed, var et utraditionelt jobopslag. Det gav mig lyst til at besøge stedet, hvilket jeg gjorde helt inkognito ved at køre rundt og se området og kirkerne, inden jeg snakkede med min kone om det. Så mødte vi de to menighedsrådsformænd for henholdsvis Ådum og Hoven og oplevede det som enormt rart - og så var der jo i virkeligheden ikke ret langt til at tænke, mon ikke det er det, vi gør. Det er også den rigtige vej, da vi har familie i Esbjerg og sommerhus på Fanø, fortalte Bo Gimm.


Når man flytter til et lille samfund som Hoven, gør man det jo også med forventning om at blive en del af en lille, fasttømret helhed.

Bo Gimm, præst


- Når man flytter til et lille samfund som Hoven, gør man det jo også med forventning om at blive en del af en lille, fasttømret helhed. Det er ikke bare præsteembedet; det er også der, jeg skal stå op om morgenen og gå i seng om aftenen og gå tur med konen. Jeg har stor forventning til at blive en del af det lokalsamfund, sagde den nye præst og Hoven-bo.

Gudstjenesten blev samtidig den sidste i Tarm Kirke i et langt stykke tid. I det meste af 2021 skal kirken nemlig renoveres, og næste gudstjeneste bliver første søndag i advent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Ringkøbing

Borgmesteren om test-center Lem Kær: Jeg håber, at man kommer til at se det som spændende at være en del af

Annonce