Annonce
Tarm

Ny præsident fra Tarm er klar til kamp for piger og kvinder

Den 1. oktober bliver Karen Teglgaard fra Tarm præsident for Soroptimist International Danmark. Foto: Kaj Poulsgaard
Hvert andet år skal der vælges en ny unionpræsident i Soroptimist International i Danmark. Denne gang vandt Karen Teglgaard fra Tarm. Hun glæder sig til 2021, hvor Soroptimisterne fylder 100 år. Jubilæet skal bruges til at gøre organisations arbejde mere synligt.

Ringkøbing-Skjern: Når man er valgt til præsident for Soroptimist International Danmark, der især arbejder for at forbedre kvinders status, så glæder man sig naturligvis over den aktuelle debat om sexisme på danske arbejdspladser:

- Det var stærkt, at Sofie Linde stod frem og fik sat den debat i gang. Nu er der mange, der står frem. Så sker der noget, og det er vigtigt, siger Karen Teglgaard.

Karen Teglgaard blev valgt som såkaldt unionspræsident for Soroptimisterne sidste år og har siden fulgt det nuværende forretningsudvalg. Hun tiltræder officielt posten den 1. oktober. Selv foretrækker hun dog titlen forkvinde.

Annonce

Som ny forkvinde vil Karen Teglgaard bruge platformen til at gøre lidt mere offensivt opmærksom på det arbejde, de i dag 1350 medlemmer i den danske del af organisationen gør i Danmark og andre steder i verden.


Vi arbejder for bedre liv for kvinder og piger. Og vi skal være med til hele tiden at gøre opmærksom på de steder, hvor der er brug for indsatser.

Karen Teglgaard


- Vi vil naturligvis gerne have flere medlemmer, og det vil jeg arbejde for. Men vi får ikke flere medlemmer ved blot at sige, at vi gerne vil være flere, men ved at fortælle om det gode arbejde vi laver, så man får lyst til at arbejde med det, siger Karen Teglgaard.

Europa og Afrika

Hendes "egen" afdeling i Skjern-Tarm har senest betalt uddannelsen for en kvinde i Uganda, der uddanner sig til blikkenslager for at kunne forsørge sin familie, samt for en anden kvinde, der uddanner sig til sygeplejerske for at arbejde i et projekt i Uganda.

Foreningen støtter også regionale projekter i Rumænien og Ukraine. Foreningens medlemmer har også været med til at passe børn for lokale indvandrerkvinder, når de skal lære om sundhedspleje og tandpleje med mere i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Det er ikke alt, der behøver at handle om penge, siger Karen Teglgaard.

- I Rumænien bliver mange unge mødre udstødt af familien, hvis der ikke er en far. Vi er også inde og oplyse om prævention i skolerne. Generelt arbejder vi meget med uddannelse af piger og kvinder. Det gælder også i Ukraine, hvor Soroptimisterne har haft projekter i mange år, siger Karen Teglgaard.

- I Afrika arbejder vi blandt andet i Addis Ababa hvor vi støtter 60 pigernes skolegang. Det kan man gøre for 23.000 kroner årligt, og alle - også ikke medlemmer - kan støtte ved at indbetale direkte via vores hjemmeside soroptimist-danmark.dk, siger Karen Teglgaard.

- Helt overordnet arbejder vi inden for FNs 17 verdensmål - men netop nu med mest fokus på uddannelse og bæredygtighed. For eksempel FNs World Foods program, "Moving the world to end hunger",  hvor vi støtter med skolemad til børn i Burkina Faso. Nogle piger kommer kun i skole, fordi de der får mad, siger Karen Teglgaard.

Annonce

2021 er et jubilæumsår

I Danmark støtter Soroptimisterne blandt andet det arbejde for handlede kvinder som Reden i København, Aalborg og Aarhus gør.

- Vi arbejder for bedre liv for kvinder og piger". Og vi skal være med til hele tiden at gøre opmærksom på de steder, hvor der er brug for indsatser. Vi skal være med til at råbe politikerne op, siger Karen Teglgaard.

- Den internationale Soroptimist-organisation blev i øvrigt stiftet den 3. Oktober 1921. Dermed bliver 2021 et jubilæumsår, og en god anledning, som vi vil bruge til at synliggøre os selv - især på de sociale platforme, siger Karen Teglgaard.

Annonce

Også lokal sekretær

Karen Teglgaard har i øvrigt fundet sin unionssekretær lokalt, idet Lone Hansen fra Skjern har sagt ja til opgaven.

- Vi kender hinanden godt gennem mange års samarbejde, og så supplerer vi hinanden virkelig godt, derfor var Lone et naturligt valg. De andre medlemmer af Danmarksunionen de næste to år bor i Silkeborg, Herning og Ringkøbing. Det gør, at det bliver nemt at mødes, efter vi alle er tiltrådt den 1. oktober, siger Karen Teglgaard.

Den 1. oktober tiltræder Karen Teglgaard fra Tarm og Lone Hansen som henholdsvis unionspræsident og unionssekretær for Danmarksunionen, Soroptimisterne International. Privatfoto

Karen Teglgaard og Soroptimisterne

Karen Teglgaard er 70 år. Hun er født og opvokset i Give, men har boet i Tarm siden 1983. Hun har en søn i Gjellerup ved Herning og fire børnebørn.

Karen Teglgaard har været kommunalt ansat i 45 år. Først i Give Kommune og derefter i Egvad og siden Ringkøbing-Skjern Kommune. Mest i teknisk forvaltning, hvor hun i en periode var leder af sekretariatet. De sidste par år på arbejdsmarkedet fra 2007 til 2012 var hun fritidskonsulent. Det var et drømmejob for hende.

Karen Teglgaard var med til at starte den lokale Soroptimist-klub i Skjern-Tarm for 25 år siden.

Fra den 1. oktober og to år frem er hun præsident for Soroptimist International Danmark, der er moderorganisation for de 53 lokale afdelinger, og hun repræsenterer derfor Danmark i den verdensomspændende organisation af kvinder i erhverv. 

Soroptimister arbejder for at fremme menneskerettigheder og kvinders status. De er neutrale i partipolitiske og religiøse spørgsmål og har som NGO konsultativ status i FN.

Når Karen Teglgaard ikke arbejder for Soroptimisterne, spiller hun gerne golf i Skærbæk Mølle Golfklub, hvor hun også sidder i bestyrelsen og arbejder frivilligt.

Annonce
Navne For abonnenter

100-årige Kristiane ønsker sig en skabsfryser i fødselsdagsgave: Hun har selv bagt til festen med 91 gæster

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold

Efter to år på posten: Skjerns cheftræner stopper et år før tid

Erhverv For abonnenter

Fremtiden i Hvide Sande er usikker: Næsten hele Atlantic Sapphires fabrik er ødelagt af branden

Hvide Sande

Bådejere fik travlt med at flytte deres både under storbranden i Hvide Sande: - Vi skulle bare væk

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Skjern

39-årig kvinde snydt: Solgte iPhone til 6.500 kroner - modtog falske pengesedler

Hvide Sande For abonnenter

Hvide Sande Hallen lynhurtigt klar med husly: 50 mennesker evakueret under storbrand

Tarm

Sådan får man politiets opmærksomhed: Tog den britiske rute i rundkørslen

Hvide Sande

Farligt stof i fjorden efter branden: Fredag formiddag skal forureningen undersøges nærmere

Danmark For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Vestjylland

Forbløffet udvalgsformand anede ikke, at Husby Klitplantage var i spil som nationalpark

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Ringkøbing

Nu bliver Naturkraft også til koncertsted: - Vi vil gerne vise, at vi også kan spille en rolle som lokalt kulturhus

Annonce