Annonce
Navne

Ny politidirektør har tidligere været vicepolitimester i Ringkøbing Politi

Helle Kyndesen er ny politidirektør. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi
Den nye politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi, Helle Kyndesen, har tidligere været vicepolitimester i Ringkøbing Politi.

Ringkøbing-Skjern: Når Helle Kyndesen i dag, onsdag den 1. april, tiltræder som ny politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi, så bliver det en noget anderledes start, end den hun havde planlagt. Men Corona-epidemi eller ej - den nye direktør glæder sig til at komme i gang.

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelse.

Ikke meget er lige nu, som det plejer, og der bliver ingen håndtryk eller turné rundt til de forskellige afdelinger, når Midt- og Vestjyllands Politi i dag, onsdag den 1. april, byder velkommen til sin nye direktør.

- Det er selvfølgelig specielt at tage over midt i den særlige situation, vi har nu. Men heldigvis kender jeg politikredsen rigtig godt, den er velfungerende, og politiet er her stadig for borgerne og løser opgaverne både på land og i by, siger Helle Kyndesen, der altså nu overtager roret i Midt- og Vestjyllands Politi efter Jens Kaasgaard, der går på pension.

Annonce

Det er selvfølgelig specielt at tage over midt i den særlige situation, vi har nu. Men heldigvis kender jeg politikredsen rigtig godt, den er velfungerende, og politiet er her stadig for borgerne og løser opgaverne både på land og i by.

Helle Kyndesen, politidirektør

Glæder sig til at hilse på

Helle Kyndesen har i flere omgange været ansat i kredsen - senest som vicepolitidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi fra 2007 til 2012, hvor hun var med til at opbygge den nye politikreds.

- Så for mig er det lidt som at vende hjem, og jeg har glædet mig rigtig meget, siger den nye politidirektør, der også selv bor i kredsen.

Helle Kyndesen ser især frem til, når Corona-situationen tillader det, at komme rundt i det midt- og vestjyske og møde både medarbejdere og politiets forskellige samarbejdsparter.

- Det er for eksempel vigtigt for mig at komme rundt og hilse på borgmestrene. For selv om jeg kender området godt, så er der alligevel sket meget i de år, jeg har været væk fra kredsen, og det er vigtigt at blive opdateret på, hvad der rører sig hos borgerne i de enkelte kommuner, sådan at vi fortsat kan være et nært politi, der er i øjenhøjde med midt- og vestjyderne, siger Helle Kyndesen.

Trygheden i fokus

Det er selvfølgelig anderledes at træde ind som politidirektør i en tid, hvor der er vendt op og ned på det, vi kender, hvor meget er sat på pause, og hvor man nærmest dagligt tilpasser sig nye dagsordener.

- Lige nu skal vi både bidrage til, at samfundet kommer godt gennem perioden med Corona-virus, blandt andet ved at håndhæve nye regler for forsamlinger, og samtidig skal vi beskytte borgerne mod kriminalitet, siger Helle Kyndesen og fortsætter:

- Vores opgave er jo først og fremmest at sørge for, at borgerne stadig kan være trygge, selv om vi står i en helt ny situation. Og det kan de. Vi er stadig til stede, vi kører stadig patrulje, og vi efterforsker stadig sager.

Helle Kyndesen

Helle Kyndesen er 55 år.

Hun blev uddannet Cand. jur. fra Aarhus Universitet i 1988, og tog en Master i Public Administration fra Aalborg Universitet i 2010.

Karriere:

2020: Politidirektør, Midt- og Vestjyllands Politi

2015-2020: Politidirektør, Østjyllands Politi

2012-2015: Politidirektør, Sydøstjyllands Politi

2006-2012: Vicepolitidirektør, Midt- og Vestjyllands Politi

2011-2012: Projektansvarlig, Politiområdets projekter, Rigspolitiet

2011-2011: Chefanklager (fungerende), Midt- og Vestjyllands Politi

2010-2011: Projektleder i Effektiviseringssekretariatet, Rigspolitiet

2003-2006: Politimester, Løgstør Politi

2000-2003: Vicepolitimester, Ringkøbing Politi

1998-2000: Vicestatsadvokat, Statsadvokaten i Sønderborg

1996-1998: Statsadvokatassessor, Statsadvokaten i Sønderborg

1994-1996: Statsadvokatfuldmægtig, Statsadvokaten i Sønderborg

1991-1994: Politifuldmægtig, Varde Politi

1989-1991: Politifuldmægtig, Kolding Politi

1988-1989: Politifuldmægtig, Hjørring Politi

Privat bor Helle Kyndesen i Holstebro sammen med ægtefællen. Fritiden går blandt andet med at sejle - både tursejlads og kapsejlads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce